Categories: Ziaristu' de terasă

Extravagantul domn Robu sau cum e vazut primarul Timisoarei de la Bucuresti

„Ce suflet negru trebuie să aibă cei ce vorbesc de rău un asemenea oraș?! Timișoara, oraș nepereche, te iubesc”, a răbufnit marți primarul Nicolae Robu într-o postare pe Facebook. Acum nu știu cine a vorbit de rău Timișoara, dar, în ultima perioadă, primarul a fost eroul unor articole/reportaje în mass-media centrală. Iar cum pe modelul “dai în mine, dai în fabrici și uzine”, Robu consideră că orice atac la persoana sa înseamnă automat și o denigrare a orașului. Deși și aici ar fi o discuție, fiindcă dacă insiști să-ți alegi un primar bizar amorezat de propria persoană s-ar putea ca și timișorenii să aibă o problemă. E drept, doar 17% dintre cei cu drept de vot l-au ales la ultimele alegeri, dar a fost suficient.

Și cum e văzut Robu din București? Ca un tip excentric, care își vopsește părul, cântă la chitară, e narcisist și logoreic. Da, primarul o să spună că e victima PSD și a dușmanilor Timișoarei. Numai că să spui că Andi Moisescu și invitații săi de la Apropo TV au simpatii PSD-iste este ca și cum ai afirma că Liviu Dragnea este cel mai mare luptător împotriva corupției. De fapt, cei din București l-au prezentat pe Robu așa cum este. Cum adaptarea la mediu este o caracteristică a omului, noi, timișorenii, ne-am obișnuit cu toate excentricitățile primarului, până a ajunge să le considerăm normale. Deși nu sunt.

De exemplu, ne-am obișnuit să ne tot vorbească de metrou, dar de un an de zile nu poate termina 200 de metri din Calea Martirilor, între străzile Lidia și Mureș. Ne-am prea obișnuit să ne vorbească de fântâni cântărețe de patru milioane de euro, în timp ce prin spitalele municipalității șobolanii sunt la ei acasă. Ne-am foarte acomodat cu raportările sale festiviste, amintind de congresele PCR, cu toate că în practică a făcut în șase ani cât face Bolojan în Oradea în câteva luni. Ni se pare normal să cumpere vapoare cu două milioane de euro, iar apoi să citească legea și să vadă că n-are voie să le dea drumul pe Bega.

Și da, ne-am obișnuit cu un primar care insistă să cânte din voce, deși e total afon. Ne-am obișnuit să se laude cu realizările sale fotbalistice, deși se vede din spațiu că toți de pe teren (coechipieri și adversari) joacă doar pentru el. Și are și om care să-l filmeze permanent! Ca amănunt de culoare, la aceste meciuri în care primarul marchează șapte, nouă, cinșpe goluri pe partidă, adversar direct în cele mai multe cazuri este… șoferul licențiat Vasile. Și ne-am obișnuit cu multe, multe alte lucruri care de la București se văd ca niște mari ciudățenii. Și într-adevăr sunt ciudățenii.

Și încă un lucru care ar putea explica cumva bizareriile primarului. Omul său de încredere la partid (PNL) este Alin Popoviciu. Pe când era parlamentar, Popoviciu se număra printre bufonii din politică care apăreau la televizor. Atât de bufon, încât, la un moment dat, colegul său de partid Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a răbufnit: „E un bou și face partidul de râs la televiziuni. Nu-l trimite nimeni acolo, se duce singur, vorbește numai prostii și de cele mai multe ori e nepregătit pentru tema aflată în discuție. Mă sună oamenii din teritoriu, de exemplu din Satu Mare, și îmi spun să-l iau pe Popoviciu de pe ecran, că nu știe nimic și ne face numai deservicii”.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago