Mult scandal pentru nimic: PSD Timis mai sta un an pe malul Begai, CL a prelungit contractul de inchiriere

PSD Timiș merită din patrimoniul Timișoarei același sediu de pe Splaiul Vladimirescu, dar numai pe un an! Plenul CL a aprobat, marți, fără probleme, prelungirea contractului de închiriere, dar nu pe trei ani, așa cum apărea în proiectul de pe ordinea de zi.

PSD Timiș nu pleacă din actualul sediu. Scandalul din ultimele săptămâni s-a dovedit a fi doar o furtună într-un pahar cu apă, pentru că social-democrații rămân tot pe malul Begăi. La plenul precedent al CL, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce primarul Nicolae Robu a spus că vrea dezbatere publică pe tema prelungirii contractului de închiriere. Aceasta a avut loc săptămâna trecută și nu a avut nicio concluzie. „Prezența a fost foarte slabă. Eu sunt mulțumit că mi-am făcut datoria, că așa era corect, să organizăm o dezbatere publică. Poate când se va pune în discuție alocarea unui bun din patrimoniul public, de acum, vom avea o dezbarere pe tema respectivă (…) PSD nu înțelege că nu este stăpânul universului (…) Au încercat să pună presiune pe mine (pentru a lăsa proiectul pe ordinea de zi a plenului trecut – n.r.), dar se vede că nu mă cunosc, pentru că eu nu cedez la presiunile nimănui. Erau disperați, poate simțeau că îi apasă un fel de vinovăție. La dezbaterea publică, deși ar fi trebuit să stea în banca lor, au dovedit aroganță, cerându-mi socoteală că am organizat acea dezbatere (…) O să mă gândesc foarte bine ce facem în sedința de consiliu de marți, pentru că PSD nu se dovedește demn de a fi sprijinit de municipiul Timișoara”, declara edilul, după acea dezbatere.

În plenul de marți, proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a reapărut, cu o modificare importantă. Durata scăzuse de la 3 ani, cât era inițial, la un an. „Am propus doar pe un an, din cauza pozițiilor exprimate în dezbaterea publică”, a explicat primarul Nicolae Robu. Consilierul PSD Dan Idolu a propus totuși minimum 2 ani, măcar pentru a fi amortizate eventualele investiții, dar propunerea a căzut la vot. A trecut însă proiectul inițial, astfel că PSD va rămâne până la anul în sediul de pe Spl. Vladimirescu. În septembrie 2013, un vot venit din partea fostului PP-DD-ist Petrică Folică a blocat vânzarea către PSD a imobilului de peste 1.100 metri pătrați de pe Spl. Tudor Vladimirescu, evaluat, la vremea respectivă, la mai puțin de 100.000 de euro. După o reevaluare în care prețul a crescut de șapte ori, PSD a renunțat să mai cumpere clădirea și a rămas să plătească chirie. Aceasta are o valoare lunară de 1.463 lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

49 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago