Categories: Primăria Timişoara

Robu explica operațiunea Drujba pe malul Begăi: Era o urgență să se taie copacii

Copacii tăiați zilele trecute pe malul Begăi erau incluși în „planul” apărut în urma unei vizite pe teren a primarului Nicolae Robu. Acesta susține că ar fi trebuit puși la pământ mai repede, pentru că erau un pericol. În plus, multe tăieri ar avea la bază solicitări făcute de timișorenii speriați.

Zilele trecute, angajații de la Horticultura au tăiat niște copaci pe malul Begăi, pe Bd. Corneliu Coposu. Imaginile au apărut pe rețelele de socializare, iar unii timișoreni au comentat ironic că este vorba despre o „toaletare în forță”. Primarul Nicolae Robu susține că s-a întâmplat exact ce trebuia să se întâmple. Ba mai mult, vor urma și alte tăieri și spune și unde. „Era normal să taie copacii, nu trebuia să aștepte să moară oameni. Era o urgență să se taie copacii, sunt nemulțumit că nu s-au tăiat mai de multă vreme. În urmă cu două luni am fost pe mai multe străzi din oraș, am văzut starea unor copaci. Pe de o parte, trebuie făcute plantări, dar pe de altă parte sunt foarte multe poziții de copaci lipsă, în lungul timpului, din diverse motive, au dispărut. Este momentul să se facă replantare pe aliniamente. O să vedeți cum arată malurile Begăi, vom avea salcâmi, magnolii, acești pruni ornamentali care fac floarea roz atât de frumoasă, în număr mult mai mare decât avem acum. Și acum este superb pe malurile Begăi, eu mă mândresc cu imaginile pe care le pot arăta oricui”, a declarat, marți edilul. Întrebat unde vor mai fi tăiați arbori, în urma acelei „inspecții” de acum câteva săptămâni, Robu a anunțat unde se vor mai face intervenții. El susține, pe de altă parte, și că timișorenii solicită să se facă tăieri, pentru că se tem să nu pățească ceva. „Se cunoaște deja, unde s-au și tăiat, pe C.D. Loga, pe malurile Begăi, pe str. Aurel Cândea, perpendiculară pe Victor Babeș, pe lângă Maternitatea Bega, și acolo sunt salcâmi din aceeași generație, nu a mai rămas nimic din ei, niște tulpini scorojite și chiar nu sunt în regulă. Ne semnalează cetățenii, în foarte multe locuri. Cetățenii sunt speriați, nu vor să-și piardă viața”, conchide primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago