Stadion de 17 milioane de euro, inspiratie pentru arena de rugby din Buziasului. Robu: In 2020 se deschide

Stadionul din Calea Buziașului o să arate cam ca „Ilie Oană” din Ploiești. Asta a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu, la o zi după ce deputatul PNL Marilen Pirtea spunea că ar trebui căutate și alte surse de finanțare pentru o arenă destinată rugby-ului. Stadionul din Ploiești, construit în 2011, a costat 18 milioane de euro.

Deputatul PNL Marilen Pirtea a cerut, joi, sprijin pentru Timișoara Saracens, chipa care a adus cele mai multe trofee în ultimii ani, joacă și în cupele europene, dar, cu toate acestea, nu are un stadion propriu, la standardele secolului XXI. „Este cea mai performantă echipă din ultimii ani în Timișoara și joacă în competiție internațională pe un stadion de împrumut și face antrenamente pe un stadion dus într-o ultimă stare de funcționare. Primăria încearcă să găsească soluții, dar nu cred că are posibilitatea financiară de a face acest lucru. Apelul este de a găsi alte forme de a sprijini totuși o echipă care face performanță (…) Am făcut apel pentru o echipă care nu este nici a lui Robu, nici a primăriei, nici a unei entități politizate, ci este a Timișoarei și aduce performanțe (…) Nu sunt suficienți bani la primărie pentru acea bază, de aceea este nevoie și de alte surse de finanțare”, spunea Pirtea.

Replica a venit, pe Facebook, de la primarul Nicolae Robu, care a anunțat ce model de stadion are în vedere pentru complexul din Calea Buziașului. Mai mult, el avansează și un termen pentru inaugurarea arenei. „În poze, avem stadionul din Ploiești, un stadion excelent după părerea mea, nu unul de lux, scump, ci unul frumos, funcțional, accesibil municipalității ca preț. Presupun că sunteți curioși să știți, stimați colegi, în ce stadiu este acest proiect. Vă asigur că în niciun caz nu a fost uitat sau tratat neprioritar. Dimpotrivă! Procedurile legale iau, însă, foarte-foarte mult timp. Ei bine, suntem, acum, în stadiul de licitație pentru contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate și proiectului tehnic. În câteva luni, acestea vor fi elaborate. Imediat după, vom organiza licitația pentru execuție. Asta înseamnă că în 2020, stadionul va fi introdus în uz, posibil cu o singură tribună – 5.000 de locuri – pe una din lungimi, la început, dacă posibilitățile financiare nu ne vor permite să creăm toate cele 15.000 de locuri deodată. Acest nou stadion va fi dedicat cu prioritate rugby-ului, date fiind performanțele clubului Primăriei, SCM Timișoara Saracens”, a notat edilul.

În decembrie 2017, Primăria Timișoara a scos la licitație „servicii de proiectare SF+PT zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, alte amenajări exterioare, str. ND Cocea, str. Legumiculturii, str. Recoltei”. Suma maximă pusă la bătaie: aproape 487.000 lei. În martie 2018, PMT a atribuit și contractul pentru „verificarea tehnică a proiectului pentru obiectivul «Zona sportivă și de agrement Calea Buziașului”. Sursa de inspirație a primarului Nicolae Robu este stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Acesta este peste 15.000 de locuri, a fost reconstruit în perioada 2009-2011 și a costat, la acea vreme, 17,5 milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Accident pe Calea Buziaşului. Un pieton, în stare gravă după ce a fost acroşat de o autoutilitară

Incident rutier grav, marţi în jurul orei 9.30 pe Calea Buziaşului. Un muncitor care lucrează…

3 minute ago

Oţelul are 2-0 în finala campionatului de futsal cu CFR Timişoara

Decizia de a menaja titularii şi a juca cu rezervele în ultimul meci din play-off…

O oră ago

Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 14 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 14.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

15 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

15 ore ago