Categories: Cultura

Strania poveste a Eréndirei și a bunicii fără suflet, la Teatrul German. Olga Török, nominalizată la Premiile UNITER

Pe 7 mai ar putea fi câștigătoarea unui premiu UNITER, dar pe 2 mai o puteți vedea pe scena Teatrului German, într-una dintre cele mai frumoase spectacole ale ultimilor ani. Olga Török este Eréndira, în montarea specială a lui Yuri Kordonsky.

Teatrul German vă așteaptă miercuri, 2 mai, începând cu ora 19.30 la spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, după o nuvelă lui Gabriel Garcia Marquez. Regia este semnată de Yuri Kordonsky, personalitate importantă a teatrului contemporan, profesor de teatru la prestigioasa Yale School of Drama din Statele Unite. Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât 14 ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este una dintre cele mai frumoase și stranii istorii ale lui Marquez, iar montarea de la TGST este una specială. Rolul principal, cel al Eréndirei, este inepretat de Olga Török, nominalizată la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună actriță în rol principal. Premierea va avea loc în data de 7 mai, la Alba Iulia. Yuri Kordonsky s-a născut în Ucraina și predă astăzi la Yale. Apreciat în multe țări europene pentru montările sale, în România, unde a fost distins deja de două ori, este cunoscut mai ales pentru interpretarea scenică a autorilor literaturii clasice ruse.

Distribuția spectacolului: Eréndira – Olga Török, Bunica – Ida Jarcsek-Gaza, Ulysses – Horia Săvescu, Fotograful; Un înger bătrân – Rareș Hontzu, Băcanul; Un păstor bătrân; Țiganul bătrân – Franz Kattesch, Poștașul; Un soldat neexperimentat – Radu Brănici, Arahnida; Femeia fără cap; Femeia-șarpe – Isa Berger, Muzicanta; Aurelio – Dana Borteanu, Bărbatul din vis; Un soldat experimentat; Pastorul – Harald Weisz, Cărăușul; Un bătrân – Aljoscha Cobeţ. Regia: Yuri Kordonsky. Decorul; Helmut Stürmer. Costumele, desenele live în nisip: Ioana Popescu. Muzica: Tibor Cári. Dramaturgia: Rudolf Herbert. Light-design: Botond Nosz. Asistența de regie: Isolde Cobeţ. Asistența de decor: Zsolt Fehérvári. Machiaj: Bojita Ilici. Regia tehnică: Costinel Stănescu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago