Categories: Economic

Turul Banatului pe doua roti, in pregatire. Cum sa faci turism de succes in zona

Vrei să afli ce trebuie să faci dacă vrei să te apuci serios de turism? Ești la un telefon distanță, pentru că e simplu: te poți înscrie la un program de instruire, parte a proiectului Turul Banatului (TdB), finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Proiectul „Turul Banatului“, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, avansează. Elaborat în jurul ideii de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului, proiectul are trei parteneri: municipalitatea Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia). Grupul Cyclo, înființat la finele anului trecut, cu scopul de a identifica și găsi soluții pentru problemele cheie din domeniul cicloturismului transfrontalier, lucrează la platforma pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune și va propune cele patru rute (De Tours) stabilite în cadrul proiectului.

Dincolo de partea teoretică, proiectul are și o importantă componentă educațională. Astfel, pe 26 aprilie, la Casa de Cultură din Jimbolia, 50 de elevi din clase elementare își vor îmbunătăți gratuit cunoştinţele în domeniul siguranței rutiere. Este vorba despre două module separate, denumite „Siguranța pe două roți”, respectiv „Ce ne spun indicatoarele rutiere?”. Copiii vor proveni din școlile generale din Jimbolia și din localitățile învecinate. De asemenea, în perioada 25-27 aprilie, 30 de reprezentanți din sectorul public, privat şi cel al ONG-urilor vor participa, tot în mod gratuit, la o sesiune de instruire în ceea ce priveşte furnizarea de servicii turistice, pentru obținerea de competente antreprenoriale în domeniul activității turistice. Instructori din România și Serbia au dezvoltat modulele împreună şi au pregătit manualele de instruire în comun. Temele tratate la acest curs vizează potențialul turistic al zonei, ofertele turistice si dezvoltarea pachetelor turistice, basic management pentru activități economice în domeniul turismului, surse de finanțare pentru activități economice în domeniul turismului, identificarea promotorilor regional, dezvoltarea și promovare produse/servicii turistice. Cei interesați pot suna pentru înscriere la curs la numărul de telefon 0726-091.551, Vasile Pop, inspector la Primăria Orașului Jimbolia.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago