Categories: Timp liber

Bajaga, Cargo și multă distracție la Dudeștii Vechi. Începe Embargo Fest

Dacă vi s-a făcut de-un… embargo, cam ca în anii ’90, trageți o fugă, în weekend, până la Dudeștii Vechi. E vremea pentru un festival cu de toate, iar dansurile populare vor face casă bună cu rockul. Embargo Fest e la prima ediție și se anunță o experiență interesantă.

Embargo Fest are loc în perioada 18-20 mai, în Dudeștii Vechi, și vrea să marcheze într-un mod inedit o adevărată sărbătoare: bulgarii din Stár Bišnov celebrează 280 de ani de la venirea înaintașilor lor pe actualul teritoriu al României. Este vorba despre cea mai mare comunitate de bulgari din România, iar punctul de trecere al frontierei dintre Serbia şi România, aflat la Valcani, va avea un program prelungit pe perioada festivalului, până la ora 3 dimineața, pentru ca sârbii să poată veni și ei să se distreze.

Festivalul începe vineri, 18 mai, la ora 16, cu proiecția filmului documentar „Peisaj după embargo”, de Florin Iepan. Urmează un recital al ansamblului de dansuri Slavjak, iar de la ora 19 vor concerta Bios, Amaro Del (Serbia), Spitalul de Urgenţă şi Mihai Mărgineanu şi Banda. Distracția continuă la Green Stage, cu K-lu, DJ Axa și B:Hex/Spam. Sâmbătă, 19 mai, de la ora 17, vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri sârbeşti Sf. Sava din Sânnicolau Mare. Urmează Bubamare, The Weekend Bandits, Lucky Cash (Serbia) şi Cargo. După miezul nopții distracția va fi asigurată de Mr. Goju (Macedonia), DJ Axa și B:Hex/Spam. Duminică, 20 mai, tot de la ora 17, Teatrul Merlin din Timişoara îi va încânta pe copii cu spectacolul „Noua poveste a Scufiţei Roşii”. Seara va continua cu Ansamblul de dansuri Palucenka, Surprize Band, Pyramid, Olivera Petcov Band, Melting Dice și Bajaga i Instruktori.

Embargo Festival este organizat de Asociația Sfera Timișoara, cu sprijinul CJ Timiș și al Primăriei Dudeștii Vechi. Dacă nu știți cum ajunge acolo, rganizatorii festivalului vă pun la dispoziţie un autobuz care va face trei curse gratuite pe zi între Timişoara și Dudeştii-Vechi, cu plecare din Calea Torontalului (de la Ciocanul), la orele 16, 19 și 01 (pentru after-party). Biletele pot fi cumpărate la intrare, la prețul de 20 lei / zi sau 50 lei abonament pentru toate cele trei zile. Persoanele cu dizabilităţi şi copiii până în 16 ani au accesul gratuit, iar campingul și accesul în parcul de distracții sunt gratuite.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago