Categories: EconomicUltima ora

Contestația la Centura de Sud a fost respinsă. E însă greu de crezut că vom avea șantier din 2018

Tribunalul București a respins, la finele săptămânii trecute, contestația la licitația pentru Centura de Sud a Timișoarei. A fost al cincilea termen, iar sentința nu este definitivă. E însă aproape imposibil ca șantierul să înceapă în acest an.

Judecătorii de la Tribunalul București au dat sentința în dosarul contestației la licitația pentru construirea Centurii de Sud a Timișoarei. „Respinge excepţiile invocate în cauză. Ia act că SC Alpenside SRL renunță la judecata cauzei. Respinge acțiunea. Respinge cererea reclamantei Trameco SA de acordare a cheltuielilor de judecata ca neintemeiata. Cu recurs in 10 zile de la comunicare, recursul urmand a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios administrativ şi fiscal”, sună soluția pe scurt a instanței.

Câștigătorul licitației a fost desemnat, la finele lunii februarie, compania italiană Tirrena Scavi S.p.A. Contractul este de 324,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. Au fost 12 oferte, valoarea estimată de CNAIR fiind de 359 milioane de lei. Durata contractului este de 150 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor, garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare. Data de începere a șantierului pentru mult așteptata centură de sud a Timișoarei este incertă. Primul pas ar fi semnarea unui contract, însă acest lucru se poate face doar după ce va exista o sentință definitivă în cazul contestației. În proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, pentru Centura de Sud va fi alocată, în 2018, suma de 11,9 milioane de lei. Șoseaua va avea 25,4 kilometri,o singură bandă pe sens și include 3 poduri și 9 pasaje.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago