Categories: Politicieni

Deputatul Marilen Pirtea lansează o campanie publică pentru autostrada Timișoara – Belgrad

Deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea intenționează să resusciteze proiectul de construcție a unei autostrăzi care să facă legătura între Timișoara și Belgrad, un proiect care se discută de mai multă vreme.

Traseul luat în considerare în discuțiile inițiale a fost o legătură la autostrada A1, în zona Remetea Mare, spre graniță, apoi spre Vârșeț și Pancevo, de unde există deja o relație bună spre Belgrad. Într-o primă etapă, Marilen Pirtea a demarat constituirea unui grup de lucru parlamentar, pentru ca în faza a doua să lanseze o campanie publică de susținere a proiectului. „Nu pot accepta sub nicio formă ca acest proiect să moară în sertarele guvernului. Ignorarea nevoilor Timișoarei poate fi considerată o formă de abuz la adresa cetățenilor ei. Deși ca deputat am un spațiu de manevră limitat, nu vreau să stăm cu mâinile în sân. Este de datoria mea, ca parlamentar de Timiș, să atenționez public asupra necesității unei investiții extrem de utile pentru Timișoara și zona de vest a țării. Prima măsură a fost să inițiez un grup de lucru parlamentar, care să susțină demararea acestei investiții. Grupul de lucru este deschis parlamentarilor de orice culoare politică și se adresează, evident, celor din zona de vest a țării”, spune deputatul.

În ceea ce privește campania publică, liberalul invită pe toți cei care doresc să susțină proiectul să se înscrie pe pagina de internet www.marilenpirtea.ro. „Cu cât suntem mai mulți cei care ne dorim implementare proiectului, cu atât mai mari sunt șansele să îi facem să înțeleagă pe cei din guvern că avem nevoie de această autostradă. Să nu uităm că Bucureștiul este singura capitală europeană care nu este legată de o altă capitală printr-o șosea de mare viteză. Beneficiile nu sunt doar pentru Timișoara”, susține deputatul PNL.

Totodată, Pirtea își propune să identifice cele mai bune modalități de a face lobby pe lângă instituțiile abilitate. De asemenea, se va lua legătura cu parlamentarii sârbi, pe tema oportunității creării unui asemenea grup și în parlamentul din țara vecină. Pirtea amintește că, în 2017, Guvernul României, condus la acea perioadă de Sorin Grindeanu, arunca vina pe sârbi, insinuând că vecinii noștri nu mai doresc realizarea acestei autostrăzi. Acest fapt a fost taxat la scurt timp de către partea sârbă, care a anunțat că problema se află de fapt în România.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

35 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago