Categories: Invatamant

La 60 de ani de la absolvire. Foști studenți ai UPT care au prins războiul se întâlnesc la Timișoara

Foștii studenți care au absolvit acum 60 de ani Universitatea Politehnica din Timișoara se reunesc în urbea de pe Bega. O generaţie cu 133 de studenţi admişi la facultate în 1953 şi 84 de absolvenţi cu diplome de inginer de electrificări marchează 60 de ani de la absolvirea Facultăţii de Electrotehnică din Timişoara.

Programul aniversar începe în 25 mai, la ora 11, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Timişoara, cu o adunare festivă, din program fiind nelipsite tradiţionalul Gaudeamus Igitur, apelul sărbătoriţilor, dar şi un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi. Nicolae Muntean, referent oficial, va prezenta volumul omagial „Drumuri în viaţă”, editat de Alexandru Nichici și Editura Politehnica, o adevărată frescă a celor trăite de absolvenţii acelei generaţii, din perioada studenţiei şi până în prezent. Sâmbătă, 26 mai, de la ora 10, în sala Senatului Universităţii Politehnica, va avea loc o dezbatere publică, moderată de Marius Popa, între foști și actuali studenți și absolvenți ai Politehnicii având ca tematică „Un arc peste timp: Mai există rețete ale succesului? Mai există modele de viață în orașul cu cea mai mare viteză a internetului? Cine învață mai nou pe cine?”.

O generaţie cu 133 de studenţi admişi la facultate în 1953 şi 84 de absolvenţi cu diplome de inginer de electrificări, respectiv inginer elecromecanic, după 5 ani de studiu, cu profesori excepţionali, între care Plauţius Andronescu, Toma Dordea, Corneliu Micloşi și Aurel Nanu. Această generaţie a dat numeroşi conducători de unităţi de producție, învățământ, cercetare – dezvoltare și de administraţie, opt doctori în ştiinţe, numeroşi experţi pe plan naţional şi internaţional şi, nu în ultimul rând, un Doctor Honoris Causa al UPT şi al UVT (Peter Freund) și un rector al Politehnicii (Alexandru Nichici). O generaţie care a prins războiul, instaurarea dictaturii comuniste, revolta din 1956, Revoluţia din 1989, care a desfășurat activități de inginerie atât în Romînia, cât și în Canada, S.U.A., Franța, Elveția și Germania.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago