Categories: Primăria Timişoara

O să avem 3 parcări cu etaj între blocuri, în Calea Martirilor și Lipovei. Numai să se mobilizeze SDM

Trei parcări cu două etaje, între blocuri. Asta trebuie să înceapă să facă în 2018 SDM, dar, până acum, n-are proiect. Primarul Nicolae Robu le cere drumarilor să se grăbească. Firma municipalității se plânge însă că nu are destulă forță de muncă.

Parcări cu etaj între blocuri – este soluția la care s-au gândit specialiștii din primărie, pentru a mai rezolva cât de cât problema lipsei de spații. Sună bine, s-au găsit și trei zone în care ar putea fi construite acestea, dar până acum nu s-a făcut nimic concret. De partea tehnică ar trebuie să se ocupe SDM, societatea municipalității. Primarul Nicolae Robu vrea ca parcările să fie ridicate în acest an, dar, momentan, SDM nu pare să se grăbească. Edilul este nemulțumit de lentoarea cu care se mișcă societatea și spune că nu e treaba lui cum se organizează șefii firmei. Primul pas este realizarea unui proiect, care poate fi făcut și la SDM. Cel puțin teoretic.

„O să căutăm soluții de a ajunge mai repede să executăm acele parcaje supraterane între blocuri, cu două niveluri. SDM are inclusiv atelier de proiectare și, prin urmare, o să forțez atitudinea lor. Trebuie să se concentreze, să angajeze oameni în plus dacă trebuie, să folosească acel atelier. Dacă ne apucăm acum să facem licitație pentru studiu de fezabilitate, pentru proiect tehnic și după aceea să executăm obiectivul, trecem în anul 2019. Eu vreau ca aceste parcaje, parter plus un etaj, să fie făcute încă în acest an. Pentru asta trebuie ca SDM să proiecteze ea însăși parcajele respective, ca să se câștige timpul care ar fi consumat cu procedurile de achiziție publică”, a declarat edilul.

SDM are atelier de proiectare și face proiecte pentru diversele intervenții pe care le avem în oraș, dar mi s-a transmis că nu fac față. Trebuie să-și mărească forțele, este foarte important să putem merge în ritm mai alert cu toate aceste lucrări de creștere a confortului nostru în oraș. I-am cerut (n.r. directorului SDM) să caute oameni. Nu sunt supra-director la SDM, dar el, ca director, trebuie să găsească o soluție.
Primarul Nicolae Robu

Conform edilului, cele trei parcări dintre blocuri ar urma să fie ridicate în zona Martirilor – 2, respectiv Calea Lipovei, pe strada Liniștei. „Sunt nesemnificativ diferite proiectele. În momentul în care s-a făcut un proiect, diferențele pot fi minore la celelalte. Aproape că putem vorbi despre proiecte tip, depinde de geometria locului pe care îl avem disponibil”, a mai spus Robu. În concluzie, vom avea prima parcare supraterană între blocuri când… se mobilizează SDM!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago