Categories: Timp liber

Pe bicicletă, spre Alba Iulia. Te poți înscrie la Turul Centenarului

Pe 26 iunie, din cele trei provincii istorice vor pleca, în același timp, trei grupuri de bicicliști, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, în cetatea Alba Iulia. Turul, organizat de Lucian Mîndruță și echipa „Cu bicicleta la mare”, și se adresează celor care vor să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

Se pleacă simultan din București, Timișoara și Iași, iar cei interesați se pot alătura plutonului în orașele de pe traseu. Există două modele de participare: cu taxă, care include cazare, masă, logistică și întoarcere acasă, și „free rider”, care presupune că participantul își asigură toate aceste elemente.Se vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 20 de km/h, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcție de dificultate. La fiecare oprire, participanții vor avea la dispoziție snacks-uri, iaurt, glucoză și ciocolată pentru susținerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă și portocale pentru hidratare. Dacă ai câteva ture recente de peste 50 de kilometri și ceva experiență în șa, ai sanse să ajungi la capăt onorabil. Pe parcursul traseului, participanții sunt însoțiți de un autocar pentru odihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana.

„Cred că și generația activă, vie, care nu prea merge la simpozioane și colocvii sau la depuneri de coroane de flori, trebuie să-și sărbătorească țara, în felul ei. E felul nostru de a-i spune «La mulți ani!» României. Cu efort, cu durere, cu pasiune și cu drag de locurile ei”, spune Lucian Mîndruță. Cele trei echipe care vor pedala simultan în Turul Centanatului poartă numele regiunii din care se face plecarea. Echipa Muntenia va pleca pe traseul București – Sinaia – Băile Tușnad – Sighișoara – Sibiu – Alba Iulia. Echipa Banat – Ardeal va pleca pe traseul Timișoara – Arad – Oradea – Zalău – Cluj – Alba Iulia. Detalii despre traseu găsiți accesând acest link. Echipa Basarabia-Moldova va pleca pe traseul Iași -Piatra Neamț – Gheorgheni – Târgu Mureș – Mediaș – Alba Iulia. Înscrierile pentru Turul Centenarului se fac completând acest formular.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago