Categories: Primăria Timişoara

Primăria vrea să întâmpine turiștii cu o aplicație pe mobil. Vrea să plătească 21.000 de euro pentru ea

Primăria Timișoara se pregătește de un aflux nemaivăzut de turiști, cărora vrea să le ofere și o aplicație de telefon mobil. Caută acum specialiști care s-o facă și este dispusă să plătească peste 21.000 de euro pentru ea.

Primăria Timișoara caută specialiști în IT care să facă o „aplicație mobilă de turism”. Aceasta trebuie să fie una complexă, care să ofere vizitatorilor informații în limbile română și engleză. Anunțul a fost publicat pe SEAP, cu termene de depunere a ofertelor în 25 iunie, la ora 15, urmând ca acestea să fie deschise la aceeași oră. Ce trebuie să „știe” să facă aplicația? Este vorba despre „un sistem prin care se pot partaja și gestiona toate informațiile despre obiectivele, atracțiile și serviciile de turism ale unei destinații: texte, traduceri, galerii foto și video, recenzii, ratinguri și reviewuri de pe alte platforme, ghiduri audio, colecții de recomandări, articole cu caracter de marketing și promovare, rute turistice, oferte și pachete, integrări cu sisteme de rezervări sau ticketing”. Suma pe care este dispusă s-o plătească municipalitatea este de 100.100 lei, cu tot cu TVA, adică peste 21.600 de euro.

La finele anului 2016, un proiect de muzeu virtual, depus de Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Cetățenilor „Muzeul Berii Djordje Vajfert” din Pancevo, Serbia, trecuse de evaluare și a fost propus pentru finanțare din bani europeni. Era vorba despre o sumă de 486.927 de euro. Proiectul presupunea dezvoltarea unor aplicații pentru smartphone sau tabletă, astfel încât utilizatorii să poată afla istoria clădirilor pe care lângă care trec în plimbările lor. „Proiectul ITUR (Cultură şi turism transfrontalier în realitatea augmentată), în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara şi o asociaţie din Pancevo-Serbia, a fost acceptat în vederea cofinanţării în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia 2014-2020. Obiectivul vizat este realizarea unui muzeu virtual al oraşului”, spuneau cei de la primărie. Proiectul ar fi trebuit realizat în 18 luni de la data semnării contractului de finanțare, lucru care nu s-a întâmplat încă.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă că anul acesta vine la rând Bulevardul Liviu Rebreanu

Primarul Dominic Fritz a anunţat că în anul pe care abia l-am început va avea…

10 ore ago

ADID Timiş şi Retim demarează campania de colectare a brazilor naturali

ADID Timiș informează utilizatorii serviciului de salubrizare din zonele 0 Ghizela și 1 Timișoara despre…

10 ore ago

Nu departe de Timişoara se va construi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Va costa 800 de milioane de euro, fiind o investiție privată

Primăriile comunelor Pilu şi Grăniceri din judeţul Arad au emis toate autorizaţiile necesare pentru construirea…

11 ore ago

Reținuți după ce au dat foc la două mașini parcate în Lovrin

În cursul dimineții de 9 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș…

11 ore ago

Peste 6,3 de milioane de lei ajung la Moşniţa Nouă în cadrul unui proiect educaţional

Comuna Moşniţa Nouă va primi peste şase milioane de lei în cadrul unui program educaţional…

12 ore ago

De vineri, Cod Galben în Vestul țării! Banatul va fi afectat din plin

Meteorologii anunţă ploi, începând de vineri dimineaţă, în zona joasă din Banat, Crişana şi Moldova,…

12 ore ago