Categories: Primăria Timişoara

Primăria vrea să întâmpine turiștii cu o aplicație pe mobil. Vrea să plătească 21.000 de euro pentru ea

Primăria Timișoara se pregătește de un aflux nemaivăzut de turiști, cărora vrea să le ofere și o aplicație de telefon mobil. Caută acum specialiști care s-o facă și este dispusă să plătească peste 21.000 de euro pentru ea.

Primăria Timișoara caută specialiști în IT care să facă o „aplicație mobilă de turism”. Aceasta trebuie să fie una complexă, care să ofere vizitatorilor informații în limbile română și engleză. Anunțul a fost publicat pe SEAP, cu termene de depunere a ofertelor în 25 iunie, la ora 15, urmând ca acestea să fie deschise la aceeași oră. Ce trebuie să „știe” să facă aplicația? Este vorba despre „un sistem prin care se pot partaja și gestiona toate informațiile despre obiectivele, atracțiile și serviciile de turism ale unei destinații: texte, traduceri, galerii foto și video, recenzii, ratinguri și reviewuri de pe alte platforme, ghiduri audio, colecții de recomandări, articole cu caracter de marketing și promovare, rute turistice, oferte și pachete, integrări cu sisteme de rezervări sau ticketing”. Suma pe care este dispusă s-o plătească municipalitatea este de 100.100 lei, cu tot cu TVA, adică peste 21.600 de euro.

La finele anului 2016, un proiect de muzeu virtual, depus de Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Cetățenilor „Muzeul Berii Djordje Vajfert” din Pancevo, Serbia, trecuse de evaluare și a fost propus pentru finanțare din bani europeni. Era vorba despre o sumă de 486.927 de euro. Proiectul presupunea dezvoltarea unor aplicații pentru smartphone sau tabletă, astfel încât utilizatorii să poată afla istoria clădirilor pe care lângă care trec în plimbările lor. „Proiectul ITUR (Cultură şi turism transfrontalier în realitatea augmentată), în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timisoara şi o asociaţie din Pancevo-Serbia, a fost acceptat în vederea cofinanţării în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia 2014-2020. Obiectivul vizat este realizarea unui muzeu virtual al oraşului”, spuneau cei de la primărie. Proiectul ar fi trebuit realizat în 18 luni de la data semnării contractului de finanțare, lucru care nu s-a întâmplat încă.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago