Categories: Primăria Timişoara

Șantierul de pe Calea Martirilor se prelungește. Se demolează „baricada”, urmează spărturi la intersecția cu Bd. Prezan

Timișorenii care locuiesc în zona Căii Martirilor mai au de așteptat un pic până când va fi gata șantierul. Cam două luni, spune primarul Nicolae Robu. Între timp, vor fi mutate țevile de gaz de la intersecția cu Bd. Prezan și va fi demolata „baricada”, deci trebuie introduse în subteran și țevile de căldură.

Lucrările pe Calea Martirilor au început în toamna lui 2016. Conform proiectului, pe tronsonul de la Mareșal Constantin Prezan până la ieșirea din oraș au fost amenajate patru benzi de circulație, precum și piste pentru biciclete și trotuare noi. Au fost reamenajate, de asemenea, intersecțiile Calea Martirilor – str. Mureș și Calea Martirilor – str. Gavril Musicescu. SuperConstruct şi Electroechipament Industrial sunt firmele care fac lucrarea, pentru care vor primi 2,2 milioane de euro, banii provenind din bugetul local. Termenul oficial de finalizare a șantierului de pe Calea Martirilor era mai 2018, dar… acum mai așteaptă. De lucru n-ar mai fi mare lucru în acest moment, însă situația s-a schimbat. Totul, din cauza… rețelelor de utilități.

„S-a schimbat schimbarea schimbării. Până la urmă s-a discutat cu E.ON și se poate muta rețeaua de gaz. Colterm, de asemenea, poate să intre în subteran cu acea conductă de la intersecția Martirilor cu Mareșal Prezan”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu. Ce urmează? Evident, spărturi în această intersecție, și așa foarte aglomerată. Nu se știe însă momentul în care ar putea începe această operațiune. „După părerea mea, cu tot cu intersecția Martirilor Prezan, nu e de lucru mai mult de două luni. Restul trebuie să fie terminat în două săptămâni. În momentul în care se va lucra în subteran, probabil va fi de tot închis traficul, nu știu încă”, a mai declarat edilul.

În toamna trecută, la primărie s-a întrunit un „comandament” care să stabilească soarta construcției care maschează magistrala Colterm și rețeaua de apă. Ideea era ca aceasta să fie demolată, iar țevile să fie toate îngropate. Pentru asta însă era nevoie și de mutarea rețelei de gaze naturale, însă proprietarul acesteia a anunțat că nu poate face investiția la momentul respectiv. În aceste condiții, cu noile operațiuni anunțate, data la care pe Calea Martirilor vor putea circula, ca-n palmă, șoferii, bicicliștii și pietonii încă rămâne un mister.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago