Se poate extinde Continental Cauciucuri? Robu vrea să știe părerea timișorenilor, cu sprijinul Facebook și al PNL

Încă n-a venit nicio solicitare oficială, dar primarul Nicolae Robu pregătește terenul: vrea să știe dacă timișorenii ar putea fi de acord cu extinderea, pe același amplasament, a fabricii Continental Cauciucuri. Face sondaj pe Facebook și trimite liberalii prin cartiere.

„Vreau să consult cetățenii dacă sunt de acord ca firma Continental Cauciucuri să-și extindă activitatea. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. (…) Situația nu s-a îmbunătățit semnificativ, cetățenii se plâng în continuare de mirosul degajat de această fabrică. A fost o mare greșeală când s-a aprobat ca o fabrică cu un asemenea profil sa fie amplasată acolo, atât de aproape de zone locuite. De aceea, am refuzat investiții de mare valoare, care produceau poluare”, a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu. Întrebat cum se va produce această consultare publică, edilul a spus că ea va fi și… fizică, și virtuală. De mare ajutor îi vor fi organizațiile de cartier ale partidului său. „Voi lansa și o consultare pe Facebook și se vor ocupa colegii PNL-iști de lucrul acesta. Avem organizații în toate cartierele orașului și colegii vor avea contact cu cetățenii. Vor strânge semnături cu opiniile cetățenilor”, a explicat edilul.

Robu recunoaște că oficial nu a primit nicio astfel de solicitarea din partea concernului german. „Am doar informații. Am toată considerația pentru Continental Automotive, care este una dintre cele mai benefice prezențe industriale în Timișoara. Prețuirea mea este și pentru faptul că au fost aduse aici proiecte de top, iar tinerii timișoreni absolvenți de facultate și tineri români din alte părți ale țării au posibilitatea să se simtă împliniți lucrând la proiecte de top mondial. Prin această consultare vreau să se vadă că nu e o căpoșenie a lui Robu, ci că opinia mea este în consonanță cu opinia a zeci de mii de timișoreni”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Continental Cauciuri, situată la marginea Pădurii Verzi, este sursă de poluare și exasperare pentru timișorenii care locuiesc în cartierele din partea de nord a orașului. În octombrie 2015, primarul Nicolae Robu era atât de revoltat de poluarea de la Continental, încât dădea un ultimatum: ori reducerea poluării, în termen de şase luni, la nivelul a cel mult 50% din cât prevăd normele europene, ori demararea demersurilor de relocare în afara Timişoarei. ,,M-am săturat și de Continental (…) M-am săturat de promisiuni și de angajamente. Le-am spus celor care au venit la mine că nu mă interesează cât investesc. Dacă reduc poluarea, astfel încât să nu mai deranjeze timișorenii, este bine. Nu mă impresionează cifrele cu care vin, ci rezultatele favorabile. Până acum, nicio promisiune nu s-a îndeplinit (…)Nu putem să ne complacem într-un stat de genul acesta, de lumea a treia, în care oricine poate face ce vrea. Nu avem cadru legal, noi le cerem să se relocheze şi nădăjduiesc că şi legislaţia din România se va schimba. În Timişoara nu se aprobă investiţii poluante”, spunea edilul. De atunci nu s-a întâmplat mare lucru, în afară de faptul că fabrica de cauciuri a anunțat investiții masive în tehnologie anti-poluare, care însă nu au avut prea mare efect asupra timișorenilor. Ei continuă să se plângă de mirosul pestilențial care le invadează, în anumite intervale orare, locuințele.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago