Vreți să pedalați pe bicicletele VeloTm? Verificați-le bine, unele se pot rupe sub voi!

Mare grijă când luați o bicicletă din rastelele sistemului VeloTM. S-ar putea să rămâneți fără frâne sau, și mai rău, să se rupă vehiculul sub voi! I s-a întâmplat unui tânăr din Timișoara care și-a postat pe Facebook pățania. Culmea este că bicicleta fusese verificată acum câteva zile!

Vrei să pedalezi, dar n-ai bicicleta ta? La Timișoara sunt disponibile, spre folosință gratuită, 440 de biciclete. Unele pot fi luate din cele 25 de rastele din oraș, altele, din cele nouă rastele de pe malurile Begăi. Sună bine și este extrem de practic. Unii timișoreni au avut diverse probleme, în principal legate de nefuncționarea sistemului de frânare al bicicletei pe care o luaseră din rastel. Un tânăr a trecut însă printr-o experiență care s-ar fi putut termina tragic. „Am avut parte de o întâmplare mai puțin întâlnită. Mergeam cu bicicleta Velo pe trotuarul de pe str. Liege, când s-a rupt cadrul, urmând ca pantalonii și adidașii să-mi fie compromiși. Cei de la RATT (n.r. actuala STPT) au trimis intervenția, aceștia venind cu o mare lejeritate, spunându-mi că «asta e» și plecând”, a scris George, pe Facebook. Recapitulăm: tânărul pedala liniștit prin oraș, când bicicleta s-a rupt efectiv sub el. Dovadă stă și fotografia pe care a făcut-o.

Bicicletele din sistemul VeloTM sunt verificate periodic de angajații STPT. Cea ruptă trecuse prin această procedură cu doar câteva zile înainte de acest incident. „În data de 10 mai bicicleta respectivă a intrat ultima dată în hala de reparații pentru verificări. Reamintim publicului utilizator faptul că sistemul VeloTM este o alternativă a transportului în comun clasic. Astfel, bicicletele se folosesc ca serviciu public intermodal, între două stații de transport în comun, și nu pentru practicarea sporturilor extreme cu bicicleta. Conform regulamentului semnat între client și STPT, acesta are obligația de a verifica dacă bicicleta este funcțională în momentul ridicării ei din rastel. În cazul în care se depistează că are anumite probleme, utilizatorul trebuie să sune la nr. de TelVerde 0800 410 415 și să anunțe dispecerii cu privire la problemele depistate. O echipă de intervenție se va deplasa în cel mai scurt timp pentru a prelua bicicleta”, au transmis reprezentanții societății de transport în comun. Din fericire, de această dată, „victime” au fost încălțările și pantalonii biciclistului de ocazie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Voluntarii Primăriei Timișoara au numărat peste 600 de câini în aproape 2500 de gospodării

Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…

13 ore ago

Piața Libertății primește copaci maturi, de până la cinci metri, în alveolele realizate în pavaj/FOTO

Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…

13 ore ago

Tragedie la Recaș! Biciclist acroșat mortal de un microbuz

Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…

14 ore ago

Douăzeci de milioane de euro, bani pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu. Pe listă ar putea fi clădirea Operei din Timișoara

Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…

14 ore ago

Societatea de Drumuri Municipale a Primăriei Timișoara vrea o stație de betoane nouă

SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…

15 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela – o campanile trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș

RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…

15 ore ago