Vreți să pedalați pe bicicletele VeloTm? Verificați-le bine, unele se pot rupe sub voi!

Mare grijă când luați o bicicletă din rastelele sistemului VeloTM. S-ar putea să rămâneți fără frâne sau, și mai rău, să se rupă vehiculul sub voi! I s-a întâmplat unui tânăr din Timișoara care și-a postat pe Facebook pățania. Culmea este că bicicleta fusese verificată acum câteva zile!

Vrei să pedalezi, dar n-ai bicicleta ta? La Timișoara sunt disponibile, spre folosință gratuită, 440 de biciclete. Unele pot fi luate din cele 25 de rastele din oraș, altele, din cele nouă rastele de pe malurile Begăi. Sună bine și este extrem de practic. Unii timișoreni au avut diverse probleme, în principal legate de nefuncționarea sistemului de frânare al bicicletei pe care o luaseră din rastel. Un tânăr a trecut însă printr-o experiență care s-ar fi putut termina tragic. „Am avut parte de o întâmplare mai puțin întâlnită. Mergeam cu bicicleta Velo pe trotuarul de pe str. Liege, când s-a rupt cadrul, urmând ca pantalonii și adidașii să-mi fie compromiși. Cei de la RATT (n.r. actuala STPT) au trimis intervenția, aceștia venind cu o mare lejeritate, spunându-mi că «asta e» și plecând”, a scris George, pe Facebook. Recapitulăm: tânărul pedala liniștit prin oraș, când bicicleta s-a rupt efectiv sub el. Dovadă stă și fotografia pe care a făcut-o.

Bicicletele din sistemul VeloTM sunt verificate periodic de angajații STPT. Cea ruptă trecuse prin această procedură cu doar câteva zile înainte de acest incident. „În data de 10 mai bicicleta respectivă a intrat ultima dată în hala de reparații pentru verificări. Reamintim publicului utilizator faptul că sistemul VeloTM este o alternativă a transportului în comun clasic. Astfel, bicicletele se folosesc ca serviciu public intermodal, între două stații de transport în comun, și nu pentru practicarea sporturilor extreme cu bicicleta. Conform regulamentului semnat între client și STPT, acesta are obligația de a verifica dacă bicicleta este funcțională în momentul ridicării ei din rastel. În cazul în care se depistează că are anumite probleme, utilizatorul trebuie să sune la nr. de TelVerde 0800 410 415 și să anunțe dispecerii cu privire la problemele depistate. O echipă de intervenție se va deplasa în cel mai scurt timp pentru a prelua bicicleta”, au transmis reprezentanții societății de transport în comun. Din fericire, de această dată, „victime” au fost încălțările și pantalonii biciclistului de ocazie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago