Categories: Invatamant

Aproape 900 de locuri disponibile la școlile profesionale și cele cu învățământ dual în Timiș. Lista completă

S-a dat startul înscrierilor la școlile profesionale și învățământul dual în 15 iunie. Absolvenții de clasa a opta din Timiș au de ales din aproape 900 de locuri disponibile pentru anul școlar viitor.

Înscrierea absolvenților claselor a opta în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, în anul școlar 2018/2019, se desfășoară în zilele de 15, 18 și 19 iunie. În Timiș sunt propuse pentru învățământul profesional și dual 896 de locuri pentru anul școlar viitor, la mai multe unități de învățământ, Colegiul Tehnic Elecrotimiș din Timișoara, la mecanică , Colegiul Tehnic Henri Coandă, turism și alimentație, Colegiul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara, mecanică și altele.

Lista completă a locurilor disponibile pentru învăţământul profesional și dual, în Timiș și Regiunea de Vest o găsiți aici.

Elevii beneficiază de bursa profesională care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional sau minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) dacă elevul este înscris la învăţământul dual.

Cum se realizează admiterea în învățământul profesional sau dual?

În cazul în care numărul de candidați înscriși nu depășește numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, admiterea se va realiza pe baza portofoliului educațional al elevului Se are în vedere media de admitere, calculată ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20%. Dacă numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, admiterea se face luând în calcul în proporție de 70% media de admitere și în proporție de 30% nota obținută la proba suplimentară de admitere stabilită de unitatea de învățământ. Candidații care nu au susținut Evaluarea Națională sunt admiși în învățământul profesional sau dual considerându-se că media generală obținută la aceste examene este 1.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

2 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

7 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

7 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

8 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

9 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

9 ore ago