Categories: Invatamant

Aproape 900 de locuri disponibile la școlile profesionale și cele cu învățământ dual în Timiș. Lista completă

S-a dat startul înscrierilor la școlile profesionale și învățământul dual în 15 iunie. Absolvenții de clasa a opta din Timiș au de ales din aproape 900 de locuri disponibile pentru anul școlar viitor.

Înscrierea absolvenților claselor a opta în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, în anul școlar 2018/2019, se desfășoară în zilele de 15, 18 și 19 iunie. În Timiș sunt propuse pentru învățământul profesional și dual 896 de locuri pentru anul școlar viitor, la mai multe unități de învățământ, Colegiul Tehnic Elecrotimiș din Timișoara, la mecanică , Colegiul Tehnic Henri Coandă, turism și alimentație, Colegiul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara, mecanică și altele.

Lista completă a locurilor disponibile pentru învăţământul profesional și dual, în Timiș și Regiunea de Vest o găsiți aici.

Elevii beneficiază de bursa profesională care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional sau minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) dacă elevul este înscris la învăţământul dual.

Cum se realizează admiterea în învățământul profesional sau dual?

În cazul în care numărul de candidați înscriși nu depășește numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, admiterea se va realiza pe baza portofoliului educațional al elevului Se are în vedere media de admitere, calculată ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20%. Dacă numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, admiterea se face luând în calcul în proporție de 70% media de admitere și în proporție de 30% nota obținută la proba suplimentară de admitere stabilită de unitatea de învățământ. Candidații care nu au susținut Evaluarea Națională sunt admiși în învățământul profesional sau dual considerându-se că media generală obținută la aceste examene este 1.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

După victoria din Giuleşti, Lugojul vrea puncte şi în meciul cu CSM Constanţa

La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…

14 minute ago

<b>VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România</b>

Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…

2 ore ago

Tradiţii păstrate! Mândru că mi-s bănăţan, un concurs ce creşte în valoare de la an la an/FOTO

Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…

2 ore ago

Vă puteți schimba cartea de identitate chiar și în ziua alegerilor

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…

2 ore ago

Timișoara vrea să preia o parte din Calea Urseni, în vederea modernizării

O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…

2 ore ago

Sunt restricții pe A1, în zona Margina – Traian Vuia

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…

3 ore ago