Categories: Klaus Vaterland

Când va face și Nicolae Robu un miting împotriva abuzurilor?

N-am cont de Facebook pentru a-mi pune prietenii la vot pe vreo chestiune de interes public, cum fac Nicolae Robu și activistul civic Cristian Brâncovan. Nici n-aș avea atâția amici electronici încât lucrarea să fie una cu pretenții sociologice, prin urmare am să formulez la această rubrică câteva frământări despre primarul Timișoarei. Înainte de toate însă, aș porni de la felul cum edilul pune în analiză unele subiecte cu care își pierde pe-a lui și ne pierde și nouă vremea prin urbe. Dumnealui zice așa. „Vreți complexe sportive și de agrement în Calea Lipovei și în Calea Buziașului cum vă fac eu sau vreți pălăvrăgeală și tragere de timp, cum vrea USR, noul grup împotriva Timișoarei?” De ce-ar vrea USR pălăvrăgeală și tragere de timp nu zăbovesc acum, fiindcă văicăreala lui Nicolae Robu începe să semene cu spaima lui Liviu Dragnea de abuzurile opoziției. Să rămânem la Nicolae Robu, un exemplar superb.

Da, domnule Robu, eu vreau complex sportiv și în Calea Lipovei, și în Calea Buziașului, și în Circumvalațiunii. Vreau, cum să nu?! Dar nu sunt încă în clar cum trage de timp un partid care nu are aleși locali și cum poate opri din elanul productiv un primar care are o majoritate în legislativul local. Că Dragnea îi ia pe-ai lui de proști… în fine, ține de percepție, dar să vină un primar liberal de mare municipiu să le zică concetățenilor că dumnealui este împiedicat de un partid fără prezență în consiliul local este mai ceva ca la mitingul cu pesediști funcționali.

Și, da, domnule Robu, eu am vrut complex sportiv în toate căile pe care le vreți matale în Timișoara, chiar și stadion aș fi vrut, când v-am votat de mai multe ori, dar îmi amintesc că imediat după 2012, când ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap cu dumneavoastră, nu era USR nici măcar înființat să vă înfrâneze cu ctitoriile astea și catedralele sportive. Ce v-a oprit să faceți de șase ani tot ce ați promis? Nu toate o dată, dar măcar pas cu pas? V-au oprit Nicu Fălcoi și ăia de la „haștagrezist” să ne bucurați măcar cu bazinele de înot, mi-ni-mal, dom primar, mi-ni-mal?! Nu, nu v-a oprit nimeni, nici măcar PSD. Cine e cu pălăvrăgeala atunci?

Cum se numește vorba goală povestită timp de șase ani de mandat, dacă la intrarea în al șaptelea te apuci să faci studii de fezabilitate și vei cere un al treilea sau al patrulea mandat pentru a termina măcar bazinele, ca performanță minimală în zona asta de sport și agrement? Câte mandate va mai cere candidatul Nicolae Robu pentru a termina un stadion mijlociu, nu uriaș, în orașul ăsta, când ne căcăm pe noi cu marea realizare a unui complex de cartier? Ce se va alege de anul capitalei culturale europene, când tot ce ține de infrastructură nu se mai poate începe fără să rămâi cu schelele în buricul târgului exact când îți va cădea mai prost? Pălăvrăgeală? Ăsta e cuvântul?

Vreau complex sportiv, dar nu „cum vă fac eu”, Nicolae Robu, ci vreau lucrări făcute și atât. Simplu. Dacă se poate, într-un grafic cât mai puțin mincinos al unor programe cu care ați câștigat alegerile și în baza unui angajament informal cu alegătorii, ca angajatori, și primarul, ca angajat. Nu primarul îmi face mie și altor timișoreni complexul sportiv. Mi-l face comunitatea ca finanțator, un comanditar care este municipalitatea, gestionar al fondurilor adunate de la contribuabili, și un prestator de servicii, firma executantă. Băgați bine la minte. Primarul poate fi mai bun sau mai prost, mai leneș sau mai fanatic al muncii, mai performant sau mai inutil, mai serios sau mai diliu, dar, indiferent câte căști de protecție își pune pe pleată, îndiferent câte ilegalități rutiere face șoferul Vasile pentru a ajunge șeful pe șantiere, nu edilul face și desface totul într-o comunitate. Pentru așa ceva există Liviu Dragnea. Nu mulțumim, domnule Robu.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

41 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago