Când va face și Nicolae Robu un miting împotriva abuzurilor?

N-am cont de Facebook pentru a-mi pune prietenii la vot pe vreo chestiune de interes public, cum fac Nicolae Robu și activistul civic Cristian Brâncovan. Nici n-aș avea atâția amici electronici încât lucrarea să fie una cu pretenții sociologice, prin urmare am să formulez la această rubrică câteva frământări despre primarul Timișoarei. Înainte de toate însă, aș porni de la felul cum edilul pune în analiză unele subiecte cu care își pierde pe-a lui și ne pierde și nouă vremea prin urbe. Dumnealui zice așa. „Vreți complexe sportive și de agrement în Calea Lipovei și în Calea Buziașului cum vă fac eu sau vreți pălăvrăgeală și tragere de timp, cum vrea USR, noul grup împotriva Timișoarei?” De ce-ar vrea USR pălăvrăgeală și tragere de timp nu zăbovesc acum, fiindcă văicăreala lui Nicolae Robu începe să semene cu spaima lui Liviu Dragnea de abuzurile opoziției. Să rămânem la Nicolae Robu, un exemplar superb.

Da, domnule Robu, eu vreau complex sportiv și în Calea Lipovei, și în Calea Buziașului, și în Circumvalațiunii. Vreau, cum să nu?! Dar nu sunt încă în clar cum trage de timp un partid care nu are aleși locali și cum poate opri din elanul productiv un primar care are o majoritate în legislativul local. Că Dragnea îi ia pe-ai lui de proști… în fine, ține de percepție, dar să vină un primar liberal de mare municipiu să le zică concetățenilor că dumnealui este împiedicat de un partid fără prezență în consiliul local este mai ceva ca la mitingul cu pesediști funcționali.

Și, da, domnule Robu, eu am vrut complex sportiv în toate căile pe care le vreți matale în Timișoara, chiar și stadion aș fi vrut, când v-am votat de mai multe ori, dar îmi amintesc că imediat după 2012, când ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap cu dumneavoastră, nu era USR nici măcar înființat să vă înfrâneze cu ctitoriile astea și catedralele sportive. Ce v-a oprit să faceți de șase ani tot ce ați promis? Nu toate o dată, dar măcar pas cu pas? V-au oprit Nicu Fălcoi și ăia de la „haștagrezist” să ne bucurați măcar cu bazinele de înot, mi-ni-mal, dom primar, mi-ni-mal?! Nu, nu v-a oprit nimeni, nici măcar PSD. Cine e cu pălăvrăgeala atunci?

Cum se numește vorba goală povestită timp de șase ani de mandat, dacă la intrarea în al șaptelea te apuci să faci studii de fezabilitate și vei cere un al treilea sau al patrulea mandat pentru a termina măcar bazinele, ca performanță minimală în zona asta de sport și agrement? Câte mandate va mai cere candidatul Nicolae Robu pentru a termina un stadion mijlociu, nu uriaș, în orașul ăsta, când ne căcăm pe noi cu marea realizare a unui complex de cartier? Ce se va alege de anul capitalei culturale europene, când tot ce ține de infrastructură nu se mai poate începe fără să rămâi cu schelele în buricul târgului exact când îți va cădea mai prost? Pălăvrăgeală? Ăsta e cuvântul?

Vreau complex sportiv, dar nu „cum vă fac eu”, Nicolae Robu, ci vreau lucrări făcute și atât. Simplu. Dacă se poate, într-un grafic cât mai puțin mincinos al unor programe cu care ați câștigat alegerile și în baza unui angajament informal cu alegătorii, ca angajatori, și primarul, ca angajat. Nu primarul îmi face mie și altor timișoreni complexul sportiv. Mi-l face comunitatea ca finanțator, un comanditar care este municipalitatea, gestionar al fondurilor adunate de la contribuabili, și un prestator de servicii, firma executantă. Băgați bine la minte. Primarul poate fi mai bun sau mai prost, mai leneș sau mai fanatic al muncii, mai performant sau mai inutil, mai serios sau mai diliu, dar, indiferent câte căști de protecție își pune pe pleată, îndiferent câte ilegalități rutiere face șoferul Vasile pentru a ajunge șeful pe șantiere, nu edilul face și desface totul într-o comunitate. Pentru așa ceva există Liviu Dragnea. Nu mulțumim, domnule Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

alecuruso a spus: (iunie 9th, 2018 at 15:03 )

Când va face și Nicolae Robu un miting împotriva abuzurilor? E simplu: când îi va permite șeful lui, Liviu Dragnea!

 
Momo a spus: (iunie 9th, 2018 at 18:59 )

Si eu vreau „complexe” sportive; si stadion modern; si o sala polivalenta; dar nu „cum va fac eu”, ca nu ni le da de pomana, din averea lu’ tac-su. Le vreau frumoase si functionale, cu solutii alese dupa concursuri de arhitectura, construite de profesionisti si nu de firmele de partid, cu „para-ndarat”, ca sunt facute din banii nostri, din taxele puse pe munca noastra.
Asta nu intelege estompatul, ca nu-i feudal pe mosie.

 
Stelu a spus: (iunie 10th, 2018 at 17:24 )

Suntem cu doi ani înaintea alegerilor locale din 2020. Care ar fi alternativa la Robu? Primarul e blat total cu PSD-UL, deci de acolo nu este cazul să ne așteptăm la ceva spectaculos. Cel mult un iepuraș gen Birsastean. USR este un partid nefrecventabil pentru mine datorita relativismului promovat în privința valorilor morale. Deci pas. ALDE este un PSD mai mic, platforma lui Cioloș este o alta hipstereala gen USR (probabil a celuilalt serviciu). Asteptari mai am doar dinspre societatea civilă. D-na Neumann, înțelegeți apropoul?

 
timisorean a spus: (iunie 10th, 2018 at 19:06 )

Interesantă propunere, dna. Neumann. Femeie, merit necontestat în ceea ce privește promovarea Timișoarei ca și Capitală Europeană a Culturii, prezență agreabilă …. Singurul handicap este Victor. Servitor preasupus oricărei orânduiri.

 
Stelu a spus: (iunie 10th, 2018 at 19:27 )

D-na Neumann nu e Firea iar Victor (indiferent de cât de antipatic este multora) nu e Pandele.

 
DezRobire a spus: (iunie 11th, 2018 at 03:34 )

Trebuie gasit altcineva din PNL! Cautam intre liberalii „adevarati” ce se opun lui Robu!

 
anteconbega a spus: (iunie 11th, 2018 at 06:12 )

Un handicat imens! O mănâncă de vie Marcel Tolcea dacă doamna N. va fi propusă candidat, iar Vasile Popovici va folosi diplomaţia ce i-a mai rămas prin portofel pentru a o trimite consul în Patagonia, în Ţara de Floc.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta

Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a declarat un susținător al Alianței Vestului (AVE), fondată de primarii municipiilor Arad, Cluj, Oradea și Timișoara. Fostul premier mai spune că numai idioții pot să creadă că cei patru primari care au fondat AVE vor să rupă România. Prezent la Cluj la o întrunire a Biroului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Datorită succesului de care s-au bucurat cursurile de formare organizate anul trecut în rândul firmelor și la solicitarea acestora, anul 2019 începe la CCIAT cu o serie de șase cursuri acreditate. În 2018, CCIAT a organizat 50 de cursuri, la care au participat 606 cursanți. Cursurile din acest an organizate de Direcția Formare și Perfecționare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră