Categories: Timp liber

Dacă e iunie, e miting aerian la Timișoara! Tot pe seară

Tradiția se respectă, astfel că, pe 23 iunie, aeronavele militare, acrobațiile aeriene, parașutiștii și efectele pirotehnice sunt doar câteva dintre „ingredientele” pe care le oferă a cincea ediție a mitingului aerian Timișoara Air Show.

Timișoara Air Show, va avea loc sâmbătă, 23 iunie, de la ora 19, la Aeroportul Internațional Timișoara. Miile de curioși vor putea admira piloții Forţelor Aeriene Române, care vor fi prezenți cu escadrila de elicoptere şi formațiuni de aeronave MIG21. Aeroclubul României va evolua cu formaţia de acrobație aeriană Hawks of Romania, condusă de George Rotaru, cu parașutiștii Blue Wings şi cu formația de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicans. Piloţii de la Formaţia Asalt vor face acrobații alături de Skybolt of Romania, iar Iacării Acrobați vor împleti din nou elementele spectaculoase de acrobație aeriană cu efectele pirotehnice. Va fi pregătită, de asemenea, la sol, o expoziție statică de aeronave și standuri cu aeromodele. La finalul spectacolului de pe cer este programat un concert. „Am ales ca și ediția din acest an să fie organizată tot la ceas de seară, astfel încât temperatura să fie suportabilă, iar cei care vor veni la aeroport să se poată bucura din plin de tot spectacolul. Pentru a facilita accesul, în acest an vom pune la dispoziție un număr mai mare de locuri de parcare, astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, spune Daniel Idolu, directorul AIT. Evenimentul este organizat de Aeroportul Internaţional Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Ministerului Apărării Naționale, al Primăriei Ghiroda, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

8 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

9 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

10 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

14 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

15 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

16 ore ago