Categories: Cultura

Începe Târgul de Carte Gaudeamus. Piața Libertății devine casa cărților

După o pauză de cinci ani, Caravana Gaudeamus vine din nou la Timișoara. În Piața Libertății, timp de cinci zile, iubitorii de lectură vor fi fericiți să găsească mii de volume. Vor fi și concursuri, și premii, dar și un laborator de imaginar, unde veți putea să vă citiți… gândurile.

Ultima ediție a Târgului de carte Gaudeamus a avut loc în 2013, dar nu în centrul orașului, pentru că municipalitatea nu a fost de acord, la vremea respectivă, cu desfășurarea evenimentului în Piața Victoriei. Organizatorii, adică Societatea Română de Radiodifuziune, au decis să pună punct tradiției. În 2018, după cinci ani de pauză, Gaudeamus revine la Timișoara „Centenar România, 90 de ani de Radio România și ediția cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Timișoara vor fi aniversate, la mijlocul lunii iunie, în Piața Libertății. Oferta ediţiei, pe măsura unui eveniment ajuns deja la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi o atmosferă cu totul specială, pe care doar la Gaudeamus o mai întâlniţi”, anunță cei de la Societatea Română de Radiodifuziune.

Veți avea parte de cele mai recente apariţii editoriale, CD-uri şi DVD-uri cu muzică pentru toate gusturile, aduse de cele mai prestigioase edituri şi agenţii de difuzare din ţară. Vor fi lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii şi ateliere de creaţie, dar și oferte promoţionale şi reduceri. De asemenea, vor fi organizate Tombola Gaudeamus, cu premii atractive, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte, şi concursul Miss Lectura. Continuă și campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele. La Timișoara va fi deschis, în premieră, și Laboratorul de Imaginar, prima instalație interactivă ce transformă experiența lecturii într-un spectacol de proiecții. Vizitatorii se vor putea bucura de ghidare din partea creatorului, scenograful Adrian Damian. Târgul Gaudeamus are loc în perioada 13-17 iunie, în Piața Libertății.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago