Roxana Iliescu a plecat oficial de la CJ Timiș. Dobra: PSD nu are încă o propunere pentru vicepreședinte

Roxana Iliescu este istorie la CJ Timiș. De acum fostul vicepreședinte al instituției a participat la ultimul său plen, iar plecarea ei deschide poarta către noi negocieri politice. Oficial, nu sunt formate niciun fel de alianțe și nu există propuneri pentru viitorul vicepreședinte. PMP Timiș încă nu știe cine va veni în locul Roxanei Iliescu.

Plenul extraordinar al CJ Timiș de joi, 21 iunie, a fost ultimul la care a participat Roxana Iliescu, în calitate de consilier județean PMP și vicepreședinte al instituției. Ea și-a dat demisia din partidul „popularilor”, astfel că locul ei în legislativul județean este, de acum, vacant. Se încheie astfel doi ani în care, cu doar doi consilieri, PMP a deținut funcția de vicepreședinte al CJ. „Este ultima ședință de consiliu județean la care particip. Am pregătit un raport de activitate pe cei doi ani cât am ocupat funcția de vicepreședinte. Am rămas și am ocupat această funcție cât timp am putut să reprezint în mod onest interesele timișenilor, nu interesele obscure ale unui individ mediocru. Vă readuc aminte un eveniment nefericit petrecut în acest an, și anume momentul în care am fost nevoită să votez împotriva celui mai important proiect de hotărâre al consiliului, bugetul pe anul 2018. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat”, a spus, în plen, de acum fostul vicepreședinte.

Săptămâna viitoare, în plenul ordinar al CJ Timiș se va lua act de ordinul emis de prefect, privind validarea postului de consilier județean, urmând ca PMP să-și anunțe oficial propunerea. Apoi – și e foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în aceeași ședință – va trebui desemnat, prin vot, un nou vicepreședinte. Protocolul PSD-PMP-ALDE, care a stabilit majoritatea în 2016, nu mai este valabil, cel puțin din punctul de vedere al „popularilor”. „Cornel Sămărtinean (președintele PMP Timiș – n.r.) a denunțat protocolul cu PSD semnat acum doi ani, ne-a și trimis în scris acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu vom purta discuții de a crea o majoritate la nivelul consiiului județean. Cine va ocupa postul de vicepreședinte trebuie să fie clar conectat pe administrație, pe proiectele de dezvoltare a județului, și nicidecum pe activitate politică”, a declarat președintele CJ, Călin Dobra. Întrebat dacă PSD va face o propunere pentru vicepreședinte, Dobra n-a oferit, pentru moment, un răspuns clar. „La momentul la care vom face o alianță administrativă vom vedea foarte clar cine sunt propunerile și variantele. Deocamdată nu avem niciun fel de alianță, niciun fel de propunere”, a mai spus șeful CJ. „Având în vedere adresa prin care Partidul Mișcarea Populară a comunicat Instituției Prefectului, în data de 20 iunie, demisia doamnei Roxana Teodora Iliescu din calitatea de membru al PMP, prefectul Eva-Georgeta Andreaș e emis joi, 21 iunie, în conformitate cu dispozițiile art. 9 și art. 12 din Legea 394/2004, Ordinul de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean deținut de doamna Iliescu”, a comunicat Prefectura Timiș.

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, nu a putut preciza cine îi va lua locul Roxanei Iliescu, decizia urmând să fie luată în cadrul partidului. Următorii pe lista cu care „popularii” au participat la alegerile din 2016 sunt, în ordine, Georgeta Rus, Radu Șumălan și Sorin Cociobea. Acesta din urmă este deja membru ALDE. „Cine va veni în locul Roxanei Iliescu trebuie să fie om de partid. Următorii de pe listă sunt mai mult sau mai puțin oameni ai partidului, din păcate”, a precizat Cornel Sămărtinean. Oricum, spune acesta, este exclusă orice colaborare cu PSD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

47 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago