Cultura

Ceau Cinema! a ajuns la cincinal. Filme unul și unul, la Timișoara și Gottlob

Trei dintre cele mai de succes filme europene recente, printre care și documentarul francez „Chipuri, locuri”, vor putea fi văzute la a cincea ediție a Festivalului Ceau Cinema!. Acesta are loc între 19 și 22 iulie, la Timișoara și Gottlob, iar lista surprizelor este mult mai lungă.

Legendara cineastă Agnès Varda şi fotograful şi muralistul JR sunt co-regizorii road-movie-ului „Chipuri, locuri” („Visages villages”). Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franţa, întâlnesc localnici, le descoperă poveştile şi le transformă portretele în imense fotografii pe care le expun pe case, hambare, faţade de magazine sau trenuri. Câștigător al premiului publicului la prestigioasele festivaluri de la Sundance și Rotterdam, „Vinovatul” este debutul tânărului regizor danez Gustav Möller. Un centralist la serviciul de urgenţă răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, începe o căutare disperată a victimei şi a agresorului. Unul din cele mai de succes filme maghiare ale ultimului an, „Banditul Whisky”, de Nimród Antal, spune povestea lui Viszkis, un faimos jefuitor de bănci din Ungaria, recunoscut pentru faptul că bea whisky înainte de fiecare furt. Filmul va fi proiectat în ultima seară a festivalului, la Gottlob, prima comună cu cinematograf modernizat din România.

Sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru ediția din acest an a Festivalului Ceau Cinema! Programul integral din acest an poate fi găsit aici și aici, iar abonamentele și biletele în format electronic pot fi achiziționate pe iabilet.ro. Până la începerea festivalului, abonamentele pot fi cumpărate și de la Librăria Cărtureşti – Mercy din Timişoara. În premieră, unul dintre partenerii festivalului este postul de televiziune TNT România, dedicat filmelor și serialelor. „E o adevărată bucurie pentru TNT să fie alături de evenimente care celebrează oamenii, poveștile emoționante și deopotrivă îndrăznețe, documentare sau ficțiune, pasiunea în stare pură pentru film”, spune Matthias Heinze, vicepreședinte comercial și manager general pentru Europa de Est & Benelux, Turner.

Ceau Cinema! este dedicat filmului european și este organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Proiectul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Consiliul Judeţean Timiş.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago