Nu renunță la promisiunea făcută de peste 6 ani, dar anunță un nou amplasament. Primarul Nicolae Robu ține însă secret, pentru moment, locul în care vrea să fie construită fântâna cântătoare, însă spune că investiția se va face fără doar și poate, fiindcă Timișoara merită așa ceva. Doar că nu în Parcul Botanic.
Fântâna cântătoare este una dintre promisiunile electorale ale primarului Nicolae Robu încă din 2012. În mai 2016, CL Timișoara aproba un proiect pentru „dezlipirea și alipirea unor imobile, în vederea construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic”. Practic, se pregătea terenul pentru mutarea fântânii muzicale promise de primarul Nicolae Robu de pe Canalul Bega, prea puțin adânc în unele porțiuni, în parc. La vremea respectivă, o timișoreancă s-a apucat să strângă semnături pentru a-i cere primarului să renunțe la fântâna din parc. Robu declara atunci că ar putea lua în considerare o astfel de posibilitate, cu o singură condiție. „Dacă strâng cu o semnătură mai mult decât numărul celor care m-au votat, nu mai fac fântâna în Parcul Botanic. N-o mai fac acolo. Vă dați seama că ar fi utopie. Eu am fost transparent. În 2012 am anunțat că voi face asta, asta și asta și am spus că voi face o fântână așa. Am dat filmulețul de atunci. Nu s-a putut pe Bega, am venit și am zis că o fac aici, înainte de alegeri. Oamenii m-au votat”, spunea acesta.
În iunie 2015, municipalitatea lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului”, se preciza în acest document. Ulterior, în toamna lui 2017, o firmă din Cluj-Napoca și una din comuna Valea Mare Pravăț, județul Argeș, au câștigat licitația organizată de Primăria Timișoara pentru „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma maximă pusă la bătaie era de 148.750 de lei, cu tot cu TVA, dar cele două societăți și-au adjudecat lucrarea la o treime din preț. În 30 de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, toată documentația trebuia predată beneficiarului. Municipalitatea nu a prezentat însă nimic oficial până în acest moment.
Dacă nu se știe cum va arăta fântana, acum nu se mai știe nici unde se construiește! Un lucru este cert: ea nu va fi în Parcul Botanic! „Am spus că o să fac așa ceva și voi face! Da, voi face! Pentru că Timișoara merită! Tocmai pentru că este un proiect foarte important, nu vreau să mă pripesc, dragi prieteni. După ce a rezultat că el nu poate fi realizat pe Bega, suntem în căutarea unei alte locații. Una la îndemână ar fi spațiul neverde, construibil, pe care îl avem în Parcul Botanic. El ar fi bun, dar nu foarte bun, așa că nu ne năpustim asupra lui. Sper ca în curând să vă pot face cunoscută locația finală, una care sunt convins că o să vă placă”, a postat, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. În bugetul pe 2018, fântâna cântătoare are prevăzută suma de un milion de lei, pentru proiectul tehnic și execuție. Municipalitatea este însă pregătită să ia un credit de angajament de 17,3 milioane de lei, adică aproape 4 milioane de euro, pentru realizarea acesteia.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…