Primăria Timișoara are, oficial, două direcții care se ocupă de patrimoniu, cu doi directori: Mihai Boncea și Florin Răvășilă. A fost nevoie de o astfel de împărțire, spune Nicolae Robu, pentru ca activitatea să se desfășoare mai eficient.
Cazul clădirii de pe strada Magheru dată ca sediu către Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega”, aflată de aproape 100 de ani în proprietatea primăriei, dar niciodată intabulată, a readus în discuție un subiect mai vechi, și anume inventarul imobilelor deținute de municipalitate. De când s-a instalat pe CD Loga 1, primarul Nicolae Robu a reclamat de mai multe ori lipsa unui inventar complet și a anunțat, de câteva ori, măsuri de eficientizare a activității. În luna mai, edilul spunea că, pentru a face ca lucrurile să se miște mai repede, vrea să împartă Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, fostul Patrimoniu. Îi stătea în cale doar un aviz de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. „Oamenii sunt depășiți, nu pot face față în a aduce la punct situația pe tot arealul orașului, la un patrimoniu atât de vast. Și atunci, împart Direcția de Patrimoniu în două. Spațial. Jumătatea de est a orașului va fi administrată de o echipă, iar cea de vest, de altă echipă. Se potrivește mai bine”, ne spunea edilul.
La două luni de la acel moment, dorința primarului Timișoarei s-a îndeplinit. „Am aprobat demult în CL, dar nu am putut pune în practică decizia până nu am primit aviz de la ANFP. Cam de două săptămâni am făcut numirile. Am împărțit orașul în două. O direcție, cea de vest, este condusă de Mihai Boncea, iar cealaltă direcție, cea de est, de Florin Răvășilă”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu. „Aștept o mult mai mare eficiență în primul rând a activității de inventariere a patrimoniului, de verificare a tuturor contractelor pe care le avem și, evident, organizarea de licitații acolo unde legea permite să fie organizate. Consider anormal să mai existe – și sper să nu existe – situații în care anumite bunuri publice sunt folosite fără licitație (…) Nu le-am dat un termen, dar i-am mobilizat la maximum. Sunt aceiași oameni deocamdată, dar vom mai face angajări. I-am împărțit în două. Nu știu câți sunt, nu sunt foarte mulți. Nu sunt destui, ne mai trebuie. Să vină oamenii la concurs, salariile sunt bune, dar este răspunderea mare, e adevărat, și de asta lumea nu se înghesuie”, a completat primarul Timișoarei.
Mihai Boncea era directorul vechii Direcții de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse a PMT. Florin Răvășilă a fost consilier personal al primarului Nicolae Robu și, din luna aprilie, era angajat în primărie. El a promovat un concurs pentru un post de consilier I principal la Serviciul Școli – Spitale.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…