Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia…
USR îi invită pe timișoreni să susțină, cu o semnătură, campania de recuperare a patrimoniului furat al Timișoarei
USR Timișoara anunţă că își declară susținerea pentru campania declanșată de Primăria Timișoara de recuperare a bunurilor din patrimoniul oraşului, înstrăinate ilegal în ultimii ani,. În acest sens, îi invită pe timișoreni să-și asume și ei susținerea, cu o semnătură, care poate fi dată online sau direct la voluntarii formaţiunii ori la sediul partuidului. Acțiunea…
Dominic Fritz îl lasă pe Cosmin Tabără fără Direcţia Patrimoniu. Edilul-şef nu mai are încredere în viceprimarul PNL
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a semnat, în această dimineaţă, o „Dispoziţie” privind delegările de atribuţii către viceprimarul Cosmin Tabără. Dintre aceste atribuţii lipseşte Direcţia de Patrimoniu, cea mai puternică structură pe care o coordona viceprimarul PNL. Potrivit unor surse, Fritz nu mai are încredere în Tabără, după ce acesta l-ar fi minţit în faţă. Pe…
În Piața Traian apar polițiștii locali și Primăria Timișoara se apucă să-și numere proprietățile
Patrule zilnice, evacuări până la 1 noiembrie și, în două săptămâni, un inventar al locuințelor sociale deținute de Primăria Timișoara. Sunt, din scurt, concluziile descinderii de luni a lui Nicolae Robu în Piața Traian. Edilul admite că e haos, dar promite că la primăvară va fi mai bine.
Florin Răvășilă este, în sfârșit, director în Primăria Timișoara. La una dintre cele două direcții de Patrimoniu
Primăria Timișoara are, oficial, două direcții care se ocupă de patrimoniu, cu doi directori: Mihai Boncea și Florin Răvășilă. A fost nevoie de o astfel de împărțire, spune Nicolae Robu, pentru ca activitatea să se desfășoare mai eficient.
Primăria Timișoara a angajat o firmă din Brașov cu un singur salariat care să-i evalueze proprietățile
O firmă cu un angajat și sediul social într-un sat din județul Brașov va face, în următorii 4 ani, aproape 22.000 de rapoarte de evaluare pentru proprietățile Primăriei Timișoara. Ea a câștigat licitația organizată de PMT și se va apuca în curând de treabă.
Primarul Timisoarei cauta consilier personal. Intre timp, vrea sa reorganizeze Directia Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse
Primarul Nicolae Robu are, de luni, 26 martie, un post liber de consilier personal și nu s-a hotărât pe cine ia în locul lui Florin Răvășilă. Edilul anunță însă că vrea să reorganizeze Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, la care, la nivel de zvon, urma să fie instalat însuși Răvășilă.
Timisoara de patrimoniu: Uitati-va in sus inainte sa va asezati la terasa! / FOTO
Avertisment serios al celor de la Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei: se lucrează la clădiri, dar nu se face aproape nimic la acoperișuri! Proprietarii de imobile istorice ar trebui să acorde mai multă importanță învelitoarelor de acoperiș și burlanelor. Până nu se întâmplă o tragedie.
Patrimonium: cu ce s-a imbogatit in ultimul an Muzeul National al Banatului
Colecțiile Muzeului Naţional al Banatului s-au îmbogățit, anul trecut, cu noi exponate, pe care acum vrea să le prezinte publicului. Așa a apărut expoziția Patrimonium 2016, care va fi deschisă vineri.
Avem un patrimoniu cultural, ce facem cu el? Atelier de regenerare urbana la Timisoara
Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei organizează, în 6 aprilie, de la ora 17, un atelier de informare pe tema regenerării şi restaurării patrimoniului cultural construit. Sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de soarta clădirilor istorice din Timişoara.
Plangere prealabila: De ce s-a grabit CL Timisoara sa renunte la Liceul de Arte
Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei cere anularea hotărârii de consiliu local din octombrie 2016, prin care CL Timișoara renunță la dreptul de preemțiune în cazul fostului liceu de arte plastice și a clădirii în care funcționează inspectoratul școlar. Suma propusă: 5 milioane de euro.
Peste un milion de lei, pentru amenajarea unui faimos birou din Primaria Timisoara
Aproape 283.000 de euro și opt luni – de atât este nevoie, conform unui proiect de hotărâre, pentru amenajarea camerei 30 din Primăria Timișoara! Este vorba despre sediul Biroului Evidență Patrimoniu, devenit celebru după ce a fost călcat de… procurorii DNA! Încăperea se va transforma în două birouri, cu scară de acces.
CJ Timis vrea sa stie cat e de bogat: face inventarul la cladiri de patrimoniu
În trei luni, CJ Timiș vrea să facă inventarul imobilelor de patrimoniu cultural pe care le are sub aripă. Caută, în acest scop, un evaluator autorizat dispus să se înhame la o asemenea aventură, pe o sumă puțin mai mare de 16.000 de euro.
Piatra cubica dispare de pe strazi, desi lipsa ei „stirbeste identitatea istorica a Timisoarei”
Piatra cubică de pe mai multe străzi va fi scoasă, fără și doar și poate, la un moment dat, exact așa cum prevede o hotărâre de consiliu local votată în luna septembrie. Asociația „Salvați Patrimoniul Timișoarei” a cerut anularea acesteia, dar consilierii locali nu s-au lăsat înduplecați.
Ce avere are omul din primarie care ar trebui sa cunoasca… patrimoniul necunoscut al municipalitatiii
Primăria Timișoara nu are încă o evidență clară a patrimoniului pe care-l deține, lucru recunoscut chiar de către primarul Nicolae Robu. În schimb, are un șef al Serviciului de Date Urbane cu o avere substanțială, mai ales pe partea imobiliară, deși a lucrat toată viața în primărie.
Concluzie de prefect: cladirile istorice trebuie protejate de Directia de Cultura si de Politie
Degeaba avem clădiri istorice în Timișoara și în restul județului, dacă nimeni nu se ocupă de ele. Aceasta este concluzia la care a ajuns prefectul Eugen Dogariu, care spune că Direcția de Cultură ar trebui să țină o legătură mai strânsă cu poliția, pentru a se asigura că vandalizările și degradările sunt evitate pe cât posibil.
Biserica din patrimoniul national, facuta scrum
A fost construită în secolul XVIII și a rezistat până acum. Biserica de lemn din Povergina s-a făcut scrum luni după-amiază, aparent din cauza unui foc nesupravegheat de pe un teren agricol din apropiere. Lăcașul de cult făcea parte din patrimoniul național.
Drumul vinului si al berii se deschid in Banat, de la anul
Zona Banatului Românesc și a Banatului Sârbesc are de oferit zeci de atracții pentru turiști. Singurul impediment: aceștia le descoperă foarte greu. Pentru ca frumusețile acestei zone să nu fie uitate, Universitatea de Vest și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș lucrează la un proiect comun, care să facă mai ușoară și munca agențiilor de turism.
Perchezitii la traficanti de obiecte de patrimoniu, se cauta o vioara si un vas de un milion de euro
În județele Timiș, Hunedoara și Mehedinți sunt în desfășurare, joi dimineață, percheziții la mai multe persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu obiecte de patrimoniu. Acţiunea vizează şi ridicarea unor bunuri a căror valoare depăşeşte un milion de euro.
Martin Staia nu mai este sef la Patrimoniu
Înainte să plece în vacanță, primarul Nicolae Robu a făcut niște schimbări în direcțiile instituției pe care o conduce. Primul schimbat: Martin Staia, cel care gestiona Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. În locul lui a fost numită, timp de șase luni, Laura Koszegi.
- 1
- 2