Sport

Leii din Banat au în sfârșit antrenor

Clubul de baschet SCM Timisoara a ajuns la o înțelegere cu antrenorul sârb Miodrag Perisic, care va conduce echipa în sezonul 2018/2019. Tehnicianul care luna viitoare împlinește 46 de ani revine astfel în România, unde a mai antrenat trei cluburi.

„Sunt bucuros să vin la clubul din Timișoara, un loc unde știu că baschetul este iubit și are tradiție. Am avut și alte oferte, dar am preferat SCM Timișoara și consider că am luat decizia corectă. Lucrăm la alcătuirea lotului și sper să avem un sezon reușit”, a spus Miodrag Perisic, pentru site-ul echipei. Perisic este un tehnician cu licență FIBA, care a antrenat pe trei continente și a condus naționala Egiptului, în 2011, în campania de calificare la Jocurile Olimpice. Tot în țara de la Mediterană, noul antrenor a cucerit titlul național cu Al Zamalek, în 2009. În Macedonia, tehnicianul originar din Belgrad a antrenat formația de primă ligă Pelister Bitola.

SCM Timișoara este a patra echipă din România pe care Miodrag Perisic o antrenează, după (actualul) U BT Cluj (2005-2007), Sibiu (2012-2015) și CS Otopeni (2008-2009). De la Otopeni a plecat în februarie 2009 în Egipt, unde avea să câștige campionatul. „De două săptămâni ne-am înțeles, dar nu am anunțat noul antrenor până nu am pus la punct toate detaliile. Mișa, cum îl știe lumea baschetului, cunoaște foarte bine campionatul României, unde a lucrat la nivel înalt. După renunțarea lui Tudor Costescu, i-am expus lui Mișa exact situația actuală a clubului, a înțeles și a acceptat să lucrăm împreună. Consider că pornim pe un drum corect, care la final sperăm să fie de succes”, a spus Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet. Echipa a rămas fără antrenor după plecarea lui Tudor Costescu, survenită în urmă cu o lună.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago