Categories: Partide

Primarii rebeli îi dau cu flit lui Robu: nu renunță la dizolvarea BPJ

Cu câteva zile înainte de vizita lui Ludovic Orban la Timișoara, anunțată pentru 3 august, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, s-a întâlnit cu o delegație a așa-zișilor primari rebeli. Și asta, pentru a-i raporta liderului partidului că pacea s-a pogorât peste organizația timișeană, dar nu i-a ieșit.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit nici de această dată cu aceea din târg și, spre dezamăgirea lui Nicolae Robu, întâlnirea s-a terminat așa cum a început, fără niciun rezultat. Alături de Robu la discuții au fost secretarul executiv Alin Popoviciu, dar și noua stea a liberalismul timișean, Cosmin Buboi, omul cu Bac-ul luat în 2008, la scurt timp după ce împlinise 38 de ani. Din partea primarilor au fost șase persoane, printre care și Alin Nica, Dănuț Groza și Petre Roman. Robu le-a propus să fie cooptați în BPJ și astfel să fie îngropată securea războiului și, în plus, să-i poată raporta lui Ludovic Orban că totul e OK în Timiș. Primarii l-au refuzat categoric, solicitând în continuare dizolvarea BPJ și noi alegeri. „I-am spus că suntem de acord să reîntregim echipa și să ne apucăm de lucru. Dar nu așa. Nu renunțăm la ideea unor noi alegeri pentru BPJ. Alegeri corecte, nu ca ultima dată, când n-au avut drept de vot nici măcar candidații. N-o să intrăm pe ușa din dos în BPJ, ci numai într-un birou refăcut complet în urma unor alegeri. Nu ne-a dat niciun răspuns, așa că ne vedem în continuare de treburile noastre. Cel puțin eu am destulă treabă la Sânnicolau Mare și nu mă agăț de funcții. Dacă vroiam funcții, nu-mi dădeam demisia din poziția de secretar executiv”, ne-a declarat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

De asemenea, pornind de la cazul Supuran, primarii i-au spus lui Nicolae Robu că imaginea PNL Timiș are mult de suferit în urma unor numiri și destituiri rapide de directori. „I-am spus că în fruntea acestor societăți ale primăriei e nevoie de oameni competenți, în primul rând. Dacă sunt și membri de partrid, cu atât mai bine. Dar partidul are mult de suferit atunci când numești un director, iar după două săptămâni, o lună, îl dai jos. N-a fost doar cazul Supuran. Și Bitea a fost numit director adjunct, a fost dat afară, iar acum a fost numit director plin. Aceste lucruri ne fac de râs ca partid”, ne-a mai declarat Groza.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago