Șantierul din zona Pieței Mărăști bate pasul pe loc, în așteptarea avizului de descărcare arheologică. Zona e plină de șanțuri adânci, adevărate pericole pentru șoferi și pietoni, iar semnalizarea e aproximativă. Nimeni nu știe când va fi gata lucrarea, dar, de vineri, s-a închis trotuarul de lângă Parcul Botanic.
În urmă cu o lună și jumătate, muncitorii care lucrează la reconfigurarea intersecției din Mărăști au spart pista dublă de biciclete de pe Calea Alexandru Ioan Cuza, din Piața Mărăști către Piața Consiliul Europei. Ulterior, reprezentanții PMT au anunțat că ea va fi refăcută. Apoi, în zonă au apărut niște „tranșee” care au stat multă vreme nesemnalizate, fiind un adevărat pericol pentru șoferi. Au apărut apoi piloții de circulație, însă în zonă e îndeajuns de întuneric ca, într-un moment de neatenție, să se poată produce un accident. Oricum, nici în sensul giratoriu din Piața Mărăști nu e nimic care să-i avertizeze pe șoferi că se apropie, de fapt, de o groapă. De vineri, o nouă surpriză! Ca să scape de o grijă, cei de la SDM au decis să interzică accesul pietonilor. Trotuarul rămas după distrugerea pistei de biciclete, cel de pe lângă Parcul Botanic, a fost închis. Pietonii sunt rugați să traverseze, iar accesul a fost blocat cu garduri metalice.
Reprezentanții Direcției Tehnice din Primăria Timișoara au desființat, în primăvara lui 2017, trecerea de pietoni din Piața Mărăști, anunțând că urmează să mai creeze o bandă în intersecție, pentru fluidizarea traficului. Șantierul nu început, pentru că lipsea un aviz de la Direcția Județeană de Cultură, fiind în zonă protejată. Acesta a venit abia spre sfârșitul verii lui 2017, cândprimarul Nicolae Robu a decis că nu înceapă lucrările, pentru a nu bloca traficul la începutul anului școlar. Lucrarea de la Mărăști a început totuși în aprilie 2018, cu un șantier arheologic. „Nu se ia din spațiul verde. După rondoul din insulă urmează o parte cu piatră de pavaj. Se ia puțin din partea aceasta, se ia din trotuare, care sunt foarte largi, de jur împrejur. Vor fi mutați acei stâlpi care sunt pe toate laturile, încât să se poată muta trotuarele”, explica Robu.
Cât va dura și când va fi gata șantierul? Nu știe nimeni. „În Piața Mărăști se așteatptă descărcarea arheologică de la comisie. De la București, cred. La Timișoara are loc în această săptămână a ședinței comisiei. Eu știam că trebuie să vină de la București. Sper să nu ne prindă toamna cu șantier acolo. E o lucrare pe care am termina-o rapid de tot, dacă am primi undă verde să continuăm. Dar suntem blocați încă în așteptarea descărcării arheologice”, ne spunea, la începutul săptămânii, primarul Nicolae Robu.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…