Primăria Timişoara

Singura firmă interesată de curățenia din Timișoara voia de două ori mai mult decât oferea primăria

Oferta respinsă la licitația pentru curățenie stradală organizată de Primăria Timișoara a inclus un preț de peste două ori și jumătate mai mare decât cel maxim prevăzut! Ce urmează? Foarte probabil, un contract în regim de forță majoră, ca să nu ne îngroape gunoaiele.

La finele săptămânii viitoare va expira contractul pe care Primăria Timișoara îl are cu Retim, pentru curățenia stradală. Licitația organizată pentru acest serviciu a fost un rateu, cu un singur ofertant, care n-a respectat plafonul maxim pe care și l-a asumat municipalitatea. Retim nu s-a prezentat la această licitație, invocând motive economice. A făcut-o însă o firmă din Oradea, parte a aceluiași grup. Primarul Nicolae Robu susține că nu înțelege această mișcare. „Era mai bine să nu vină cu o astfel de ofertă, pentru că ne-a încurcat. A venit cu un preț aberant și nu pot să înțeleg de ce s-a venit dinadins cu o astfel de ofertă, care era clar că va fi respinsă. S-a pierdut un număr de zile și s-a constatat că oferta trebuie eliminată”, a declarat marți edilul .

Primăria Timișoara a demarat, în aprilie 2018, licitația pentru desemnarea firmei care să se ocupe de curățenia orașului. Era vorba 117,67 milioane lei, cu TVA. Oferta firmei orădene era de peste două ori și jumătate mai mare! Mai exact, bihorenii erau de acord să vină să facă curat pe străzie Timișoara pentru o sumă de peste 258 milioane de lei! Contractul cu Retim expiră pe 4 august, iar Robu continuă să fie optimist. „Nu e tragic, legea permite contractarea unui operator de salubritate în regim de forță majoră. Noi purtăm negocieri să vedem cine este dispus să vină, nu avem un operator stabilit. Am cerut city managerului Robert Kristof să ia legatura cu operatorii din alte orașe și vom alege oferta cea mai bună. E de neînțles cum de nu a venit niciun operator”, a mai declarat edilul.

Robu, care s-a exprimat foarte critic la adresa Retim în această primăvară, spune că acum colaborarea merge strună. „Nu știu dacă este sau nu o coincidență faptul că la licitație s-a prezentat o firmă din același grup. Acum se colaborează bine cu Retim, dar cei care reprezintă conducerea au răspunderi limitate. Mie nu mi-a plăcut niciodată să fim acționari și să nu avem nicio putere de decizie. Nici măcar de complezență nu ne-au întrebat niciodată ce părere avem”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago