Consiliul Judeţean Timiş

Concediu oficial, nu perfecționare! CJ Timiș a tăiat cursurile, dar a dat tichete de vacanță

Cursurile de perfecționare din administrația locală sunt, de ani buni, un pretext pentru plecatul în sejur la munte sau la mare. În 2018, din motive financiare, CJ Timiș a tăiat cursurile și a acordat tichete de vacanță. La anul ar putea fi invers.

Fără vacanțe… active la CJ Timiș, în acest an. Funcționarii publici nu au mai mers la mare sau la munte, uneori cu familia, sub pretextul bine știut de a urma cursuri de pregătire profesională. „Anul acesta, angajații CJ Timiș nu merg la perfecționare. Mai mult ca sigur că vor merge anul viitor. Legea te obligă să acorzi cursuri de perfecționare funcționarilor publici. Anul acesta am susținut, în cadrul bugetului, acordarea voucherelor de vacanță, diminuând bugetul în ceea ce privește perfecționarea. Anul viitor sunt obligați să asigurăm cursuri de perfecționare”, explică președintele CJ, Călin Dobra. În 2019, lucrurile ar putea sta altfel, dar, spune Dobra, cursurile de perfecționare ar putea fi ținute acasă. „Anul viitor, dacă ne va permite bugetul, vom acorda și tichete de vacanță, vom face și acest efort. Dacă nu, cursurile sunt obligatorii prin lege, la o anumită perioadă. Nu înseamnă că neapărat cursurile trebuie să fie la mare sau la munte. Acestea pot fi organizate și la Timișoara, prin Institutul Național de Administrație”, a mai declarat șeful CJ.

În 2016, de exemplu, Consiliul Județean Timiș a trimis la cursuri de formare profesională 109 persoane, din care 15 consilieri județeni și doi dintre șefii instituției. Cursurile s-au numit, printre altele, „Etică, integritate, transparență decizională și combaterea corupției în sectorul public”, „Sistem de control intern managerial”, „Securitate cibernetică și informații clasificate”, „Administrație publică și eficiența sistemului administrativ” sau și „Fonduri europene structurale și de investiții”. Cele mai multe dintre ele s-au ținut la Mamaia, dar au fost serii și la Neptun, Jupiter, Sinaia, Sovata, Băile Felix sau Eforie Nord.

Per total, cursurile pentru cele 109 persoane au costat 429.977 lei, din care cazarea a fost 326.417 lei. Ca o comparație, în același an, Primăria Timișoara a trimis la perfecționare 366 salariați. Cursurile au costat 349.520 de lei, iar serviciile hoteliere și de transport au scos de la bugetul local 1.14 milioane de lei. Revenind la tichetele de vacanță, valoarea totală a celor acordate în acest an la CJ Timiș, pentru cei 2.800 oameni, angajați din aparatul propriu și instituții din subordine, este de aproximativ 3 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Iluminatul public va fi reabilitat și dotat cu lămpi economice pe 64 de noi străzi și bulevarde din Timișoara

Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…

O oră ago

La Moşniţa Nouă au fost predate amplasamentele pentru ridicarea a cinci staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…

5 ore ago

Universitatea de Vest a premiat cei mai merituoși membri ai comunității academice în cadrul galei anuale/FOTO

Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…

5 ore ago

Implementarea proiectului autobuzelor electrice a fost prelungită încă un an

Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…

5 ore ago

UPT, singura universitate premiată la Romanian Automotive Forum & Awards 2024

Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…

6 ore ago

Taxele și impozitele locale au creat interes în plenul Consiliului Local Timișoara

Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…

6 ore ago