Pavaj nou, pe care să nu-ți rupi gâtul, și o fațadă a Operei reabilitată, fără pericol de desprindere – sunt promisiunile administrației locale pentru Piața Victoriei. N-au trecut însă de stadiul de vorbe și, între timp, alte „dezastre” se întâmplă zilnic în centrul Timișoarei.
Ce poate fi mai atrăgător pentru un turist sosit în viitoare capitală europeană a culturii decât să dea peste un dulap metalic, vopsit în roșu, în care sunt depozitate obiecte pentru o eventuală intervenție de urgență? Poate doar plăcile ceramice desprinse de pe construcția care duce spre intrarea în pasajul subteran să „rivalizeze” cu dulapul… „Superbul centru al Timişoarei, în plin sezon turistic… Felicitări Primăriei şi stimatului Tovarăş ce o conduce!”, a notat, pe Facebook, un timișorean care a suprins momentul. „Mâine vor fi evalua soluțiile de intervenție de avarie pentru rezolvarea situației cu materialul desprins. Intervenția definitivă se va face odata cu execuția proiectului din Piața Victoriei. DALI a fost depus în mai, dar este încă în faza de clarificări tehnice și avizări la Direcția Dezvoltare. Apoi va fi trimis în Comisia Tehnico-Economică și ulterior spre CL”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Reabilitarea Pieței Victoriei este una dintre prioritățile actualei administrații, mai ales în vederea anului 2021, în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. „Acolo tot pavajul este foarte distrus. Tot pavajul va fi schimbat cu piatră naturală, dar vom păstra desenul. Este foarte frumos ca desen, vreau să îl respectăm, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural”, explica primarul Nicolae Robu, în 2017. Suntem aproape în septembrie 2018, iar șansele ca șantierul să înceapă în acest an sunt inexistente. În ceea ce privește reabilitatea fațadei Operei, unde licitația pentru desemnarea unui constructor a fost finalizată în martie 2016, lucrurile sunt și mai complicate. Pentru că nu exista aviz de la Ministerul Culturii a fost nevoie de o serie foarte lungă de clarificări, care încă nu s-a încheiat. În aceste condiții, e imposibil de avansat un termen până la care ar putea începe și aici lucrările.
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…
Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…
Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…