Ziaristu' de terasă

Pe mâinile cui a ajuns România. Știam că-s hoți și proști, dar acum sunt și demenți

„Am fost acuzați de-a lungul timpului că suntem comuniști și hoți, și uneori pe bună dreptate. Însă proști n-am fost niciodată și nici măcar adversarii n-au zis asta. Acum suntem însă și proști”, se plâng tot mai mulți PSD-iști din vechea generație, odată cu instalarea Guvernului Dăncilă. Și nu poți să nu le dai dreptate, fiindcă începând de la premier până la un ciudat precum Andrușcă de la Economie, la Palatul Victoria parcă avem un conclav al proștilor fără frontiere. De penali nu mai discut, fiindcă e o constantă la PSD. Marți am aflat însă că oamenii care conduc România sunt și nebuni de-a binelea. Sau fac pe nebunii, ca să fie duși la ospiciu, nu la pușcărie.

Marți n-au fost trei ceasuri rele, ci mai multe, în care doi dintre cei mai importanți oameni ai guvernării ni s-au devoalat, chiar autodetonat, în toată splendoarea lor. Dimineața a dat startul „geniul economic” al PSD, Darius Vâlcov, omul a cărui influență în guvern e mai mare decât a Vasilicăi Dănncilă. Exact, marele iubitor de artă cu tablouri în pereți și lingouri prin cimitir, condamnat în primă instanță la opt ani de pușcărie. Și astfel am aflat că s-a încercat racolarea lui de către KGB și numirea ca premier, în perioada în care era ministru. Fiind mare patriot, el a refuzat ofertele. Deși legea i-o cerea, n-a raportat acest lucru nici șefului guvernului, Victor Ponta, nici serviciilor. Și cum asta n-a fost de ajuns, a povestit cum, în 2015, Traian Băsescu, în calitate de președinte al României, i-a propus postul de vicepreședinte al Băncii Mondiale. Ghinion, Băsescu nu mai era președinte în 2015, dar asta nu l-a făcut pe Vâlcov să dea înapoi. Același personaj care, în urmă cu o lună, povestea cum economia României le-a surclasat deja pe cele ale Finlandei, Spaniei, Greciei etc. și se apropie de cea a Italiei și mai că nu declara război Austriei săptămâna trecută. Și asta după ce televiziunea publică din această țară a prezentat un material despre măcelul jandarmilor de pe 10 august. Zilele trecute, televiziunea publică din Germania a făcut un amplu documentar despre țara numită România și condusă de un infractor, așa că poate Vâlcov ar trebui să declare război acum și nemților.

Ei bine, nu s-au stins bine reacțiile la elucubrațiile lui Vâlcov, că seara a venit rândul lui Liviu Dragnea să ne oferă o mostră de cum poate arăta un om drogat ori țicnit. Sau și una, și alta. Fiindcă aberațiile cu lovitura de stat dată de Iohannis erau deja învechite, Dragnea a dus paranoia la culmi nebănuite, vorbind de încercarea unui asasinat asupra lui. Comandat evident de Soros, a spus-o aproape explicit. Într-o țară normală, acest individ după la ieșirea de la Antena 3 era băgat în cămașă de forță și dus la Bălăceanca. Presupunând însă că doar și-a înscenat tulburările psihice sau consumul de substanțe psihotrope, oare cât de nebuni saui proști grămadă își poate considera Dragnea propriii simpatizanți, debitând astfel de tâmpenii?

Altfel, este cât se poate de clar că prestațiile celor doi de marți denotă disperarea care i-a curprins, PSD fiind în mod evident într-un continuu regres, mai ales după masacrul din 10 august. Iar cum toți românii cu mai mult de 10 neuroni s-au cam lămurit ci Pablito și compania, miza liderului PSD este ca măcar să-i fidelizeze pe cei cu mai puțin de nouă neuroni.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago