Are piatră din Grecia, bănci din Spania, aspersoare din America, cascadă și grădină japoneză. Dar și o stranie culoare roșiatică pe alei și pe unele lucrări de artă. Într-o lună de la redeschidere, Parcul Alpinet a… ruginit deja în anumite zone.
Pe 17 iulie, după 10 luni de șantier, Parcul Alpinet a fost deschis oficial de primarul Nicolae Robu, care spunea că n-a mai văzut așa iarbă frumoasă. Amenajarea, realizată de SC Lovrintim SRL, a costat 1,3 milioane de lei. „Parcul Alpinet a fost întotdeauna un parc frumos, dar acum este pur și simplu superb. Putem remarca asta făcând un tur de orizont, începând de la iarba impecabilă. N-am mai văzut așa iarbă în România, pot să spun (…) Continuăm cu toate aranjamentele, cu arbuștii, cu arborii, la ceea ce s-a făcut în jurul fiecărui copac, la bănci, zona japoneză, zona cu râul de munte, cu ghilimele de rigoare. Pergolele au fost refăcute și arată foarte frumos”, declara, entuziasmat, edilul.
Ce s-a făcut în Parcul Alpinet: instalarea unui sistem de irigare computerizat cu senzor de ploaie, refacerea lacului de la colțul japonez și a râului de munte, refacerea jardinierelor din piatră, refacerea pergolelor, plantarea a peste 60 de arbori şi peste 230 arbuşti, în principal răşinoşi, pentru menținerea specificului peisagistic de zonă alpină, crearea peluzelor cu gazon brazdă, montarea a 100 de dale fotovoltaice roșii și verzi, montarea a 34 bănci și 32 coșuri de gunoi.
Parcul Alpinet are grădină japoneză cu pagodă, un colț alpin, cu multe pietre și cascadă, alei cu dale care se „încarcă” de la soare și un sistem de aspersoare care pot fi programate să pornească la oră fixă și pot fi controlate de pe telefonul mobil. Gazonul este din România, piatra este adusă din Grecia, băncile sunt din Spania, iar sistemele inteligente de irigat provin din America. Sună minunat, iar parcul chiar arată îngrijit și e o oază de verdeață de care timișorenii se bucură. Și totuși… Oricine face o plimbare și e atent la detalii nu are cum să nu remarce că unele alei, unele construcții din piatră și chiar unele lucrări de artă, existente în parc de dinainte de reamenajare, au căpătat o culoare roșiatică, ca și cum ar fi stat în apă cu rugină. Adevărul este că exact asta s-a și întâmplat și lucrurile vor continua în același… ton. „Din păcate, asta este situația. Sunt două filtre de fier montate, dar s-a dovedit că nu este de ajuns. Apa din foraje conține foarte mult fier. Problema a fost discutată cu mai mulți specialiști, dar nu există altă variantă pentru irigare”, a declarat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Unii timișoreni spun însă că problema forajelor pentru irigații și a apei cu prea mult fier din anumite arii situate în zona centrală a orașului este cunoscută de multă vreme și că municipalitatea ar fi trebuit să știe asta…
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…