Invatamant

S-a rezolvat! Toți elevii de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara vor face ore doar de dimineață

Elevii din patru clase ale Colegiului Național Bănățean erau în postura ca din 10 septembrie 2018 să fie nevoiți să vină la cursuri de după-amiază, după ce unitatea de învățământ a rămas fără spații disponibile care să garanteze cursuri într-un singur schimb. Această situație s-a rezolvat și toți elevii vor veni la școală doar de dimineață! O spune vicprimarul Timișoarei Dan Diaconu.

Părinții s-au sesizat în urmă cu câteva zile, când au auzit că din cauza lipsei de spații unii elevi de la Colegiul Național Bănățean (CNB) vor fi nevoiți să învețe de după-amiază, mai precis patru clase de a șasea și a șaptea. Directorul CNB, Sorin Ionescu, a căutat soluții și a spus că își va pune la dispoziție chiar și biroul și secretariatul pentru a se face o sală de clasă și va recompartimenta alte spații pentru ca elevii să nu vină la școală în schimbul doi. Viceprimarul Dan Diaconu spune că situația s-a rezolvat, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu cei implicați, iar elevii vor veni la școală doar de dimineață.
„Un singur schimb la Colegiul Bănățean. Am primit astăzi reprezentanții părinților elevilor din clasele a VI-a și a VII-a de la Colegiul Bănățean. I-am asigurat și în mod direct că elevii vor începe acest an școlar într-un singur schimb, acela de dimineață. Eforturile școlii, primăriei și a tuturor celor implicați au făcut ca și pentru acest an să putem asigura spațiile necesare pentru un proces educațional decent. Avem, împreună cu conducerea Colegiului, soluții și pentru următorii ani, când presiunea numărului mare de înscrieri în clasele pregătitoare ale anilor trecuți și în prezent va continua să crească. Vor exista noi spații educaționale, în timp util, astfel încât amenințarea celor două schimburi să nu mai existe în următorii ani. Mulțumesc domnului director Sorin Gabriel Ionescu pentru efort și implicare”, a scris viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu pe Facebook.
Cauza lipsei de spații? Reprezentanții CNB și-au propus patru clase pregătitoare pentru anul școlar viitor. Au venit mai mulți părinți cu copii decât erau așteptați, conform estimărilor, și cei de la școală au rămas fără spații pentru patru clase. De ce s-au trezit în plus cu patru clase? Tot din cauza unor părinți, care în dorința de a-și vedea copilul la o școală bine cotată și-au făcut viză de flotant pe străzile alocate unității de învățământ, pentru a obliga școala să le ia „odrasla” în clasa zero, conform metodologiei și al principiului circumscripției.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 minute ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

21 de minute ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

8 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

11 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

11 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

13 ore ago