Partide

Alin Popoviciu desființează organizația PNL Timișoara. El vrea să aducă concursurile de ceaune și în Timișoara

Biblia PNL Timiș (II)

Continuăm cu nou nou episod prezentarea așa-zisei strategii a PNL Timiș, elaborate de secretarul general Alin Popoviciu, cel care și-a numit creația drept o „Bibliei” a filialei. În vizorul lui Popoviciu a intrat organizația PNL Timișoara, pe care Popoviciu o desființează pur și simplu. El propune și aici, pe model PSD, tot felul de chermeze, concursuri de ceaune etc.

Alin Popoviciu consideră că organizația PNL Timișoara„“trebuie restructurată radical, în carne vie”, afirmând că este mai mult decât ineficientă. „Ceea ce am constatat este că mulți dintre cei din Biroul Municipal nu au nicio implicare în partid, fiind prezenți doar la acțiuni unde știu că vine și dl. Robu și unde vor fi văzuți. Mulți dintre ei nu au nici o responsabilitate clară și chiar dacă o au nu prea îi interesează. Exista deja o vorbă în Biroul Municipal Timișoara, și anume: «Știi cumva, azi vine Robu la ședință? Că dacă nu vine, nu vin nici eu» (…) Persoanele care sunt cu adevărat implicate și care muncesc pot fi numărate pe degetele de la o mână”, susține Popoviciu. De remrcat că președinte al PNL Timișoara este viceprimarul Dan Diaconu.

Popoviciu propune astfel reîmpărțirea Timișoarei în zone, actuala organizare părându-i-se ineficientă. De critici n-au scăpat nici consilierii municipali ai PNL. „Avem 12 consilieri locali la Timișoara iar implicarea multora din ei lasă de dorit. Propunerea mea este ca acei consilieri locali care nu doresc să se implice să li se retragă sprijinul politic din consiliul local pt a da un semnal că nu mai tolerăm neimplicarea în partid mai ales la cei cu funcții”, arată Popoviciu, făcând slalom printre greșeli gramaticale. El mai cere implicarea politică și a city-managerului și a consilierilor personali ai primarului Nicolae Robu. „Fiecare trebuie sa aibă atribuții clare și pe linie de partid la nivelul organizației Timișoara și să preia cât mai multe din problemele pe care le semnalează și cu care se confruntă în oraș membrii de partid si nu numai”, le-a trasat Popoviciu sarcini consilierilor.

El propune de asemenea mai multe întâlniri între primar și lideri ai PNL Timișoara cu locuitorii orașului. La fel ca la nivel județean, Popoviciu propune și pentru Timișoara tot felul de chermeze, printre care și nelipsitul concurs de ceaune, plimbări cu vaporașele, ziua vecinului (sic!) etc. „Fiecare zonă trebuie să aibă în decursul unui an cel puțin 2 acțiuni civice în zonă (curățenie în parc, activități pt copii, activități pt pensionari, organizarea zilei vecinului etc) și o acțiune pt membrii și simpatizantii PNL din zona respectivă (un ceaun sau gulaș intr-o locație de lângă Timișoara, organizarea unei plimbări cu vaporașele pe Bega, vizită la centrul infotrafic, plimbare cu tramvaiul turistic etc). O dată pe an trebuie organizată la pădurea verde sau în altă locație lângă Timișoara o acțiune pt toți membrii PNL Timișoara, acțiune susținută total de biroul municipal și biroul județean. La fel ca și la judet poate fi organizat un concurs de ceaune sau orice altceva între zonele din Timișoara, cu premii simbolice”, a dispus Popoviciu.

De criticile lui Popviciu n-au scăpat nici organizațiile de tineret, respectiv femei. La Organizația de Tineret, el vrea înființarea unei „echipe de guerilă” pentru mediul online. „Ceea ce am observat este că de exemplu la tineret am avut un val de intrări în partid înainte de alegerile la tineret, iar din aceștia cei mai mulți nici nu mai recunosc că sunt membri, recunoscând că au fost membri doar pt o perioadă scurtă până la alegerile la tineret cu scopul de a susține un candidat. În răspunderea organizației de tineret trebuie să intre acea echipă de guerila care să răspundă imediat la tot ce apare pozitiv sau negativ în mediul online. Această echipă trebuie să cuprindă minimum 10 membri activ în mediul online, iar fiecare dintre aceștia să gestioneze alți 10 membri care să fie în orice moment pregătiți să răspundă fie atacurilor care vizează PNL Timiș, fie să transmită în mediul online tot ceea ce este pozitiv despre realizările primarilor din PNL Timiș. Această echipă trebuie să fie sub directa coordonare a biroului de presă și supervizată de Președinte”, arată Popoviciu.

La Organizația de Femei, lucrurile sunt și mai grave, susține autorul „Bibliei” PNL Timiș. „Organizația de femei este o organizație măcinată de frustrări și lupte interne duse pe la spate. Cred că femeile din această organizație trebuie să lase orgoliile deoparte și să se focuseze pe ceea ce pot aduce ca plus valoare în PNL. Sunt doar câteva femei care sunt implicate la maxim în activități de partid, restul mulțumindu-se să fie prezente doar atunci când există un eveniment de partid. Supărarea mare este că o parte din acestea deși nu au contribuit cu nimic pozează în organizator de eveniment, sperând că nu toata lumea știe cine sunt cu adevărat cei care s-au implicat”, a mai scris Popoviciu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago