Social

Au furat jumătate de an. Percheziții DIICOT la o rețea care clona carduri

Clonau carduri și, în jumătate de an, au făcut în jur de 65.000 de euro. Afacerea s-a blocat însă, în momentul în care pe fir au intrat polițiștii. Oamenii legii au făcut, joi, 14 percheziții în 5 județe, la audieri fiind aduse 8 persoane.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timiș, au făcut, joi, 14 percheziții, în Bihor, Constanța, Dolj, Satu Mare și Timiș, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice. Este vorba despre un dosar penal în care sunt cercetate 14 persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. Acestea sunt suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și accesul ilegal la un sistem informatic. Din luna martie, membrii acestei grupări ar fi montat, la mai multe ATM-uri din Arad, Timișoara și Cluj-Napoca, dispozitive pentru copierea, în mod fraudulos, de date de carduri bancare. Datele au fost folosite ulterior pe carduri neinscripționate, folosite pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate din alte țări. Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat băncilor un prejudiciu de aproximativ 65.000 de euro.

Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor, 7 laptopuri, 8 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD-uri externe, 4 carduri de memorie, 12 stick-uri USB, un card bancar, înscrisuri, precum și 267 de grame de fragmentate de substanță vegetală de culoare olive. Au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, 8 persoane fiind aduse la DIICOT Timișoara, pentru audieri. Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din Timiș și Constanța.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago