Zâmbete amare

Începutul statului jandarmeresc în România

Așadar, la mai bine de o lună de la atrocitățile din 10 august, Jandarmeria a depus o plângere penală la DIICOT, invocând o tentativă de lovitură de stat. Prin urmare, nu ajunge că participanții pașnici de la miting au fost bătuți la sânge și gazați, dar acum mai sunt și acuzați că au încercat să dea jos guvernul cu forța. Aparent, pare curios faptul că generalii și coloneii din vârful Jandarmeriei au avut nevoie de o lună să se dumirească asupra evenimentelor. Numai că orice curiozitate dispare când facem legătura între acest demers cu declarațiile halucinante făcute de Liviu Dragnea cu două zile înainte, în care invoca o lovitură de stat finanțată și pregătită în străinătate.

La prima vedere, demersul Jandarmeriei, dincolo de slugărnicia în fața lui Dragnea, pare mai mult decât caraghios, fiindcă e greu de explicat cum câteva mii de oameni veniți cu mâinile goale la un protest, eventual „înarmați” cu telefoane mobile, au vrut să dea jos un guvern. Și apoi? Să-l pună pe Mălin Bot premier? Fiindcă o lovitură de stat înseamnă premeditare și pregătirea unei noi garnituri în fruntea guvernului. Problema e că, în actuala conjunctură, lucrurile nu trebuie luate în râs. Cine garantează că DIICOT, structură ajunsă sub comanda PSD, nu va da curs acestei solicitări ridicole și nu va începe arestări printre membrii #Rezist? (Apropo, sunt destule filmări cu instigatorii violenți de la miting, de ce aceștia nu sunt luați pe sus?).

Dincolo de manevra abjectă a slugoilor liderului PSD, nu poți să nu observi la Dragnea un derapaj care include chiar și tulburări psihotice. Un derapaj pe care-l regăsești la mai toți dictatorii de sorginte bolșevică. Și anume faptul că, în mintea lor, nu pot concepe că poporul nu-i iubește. Orice protest împotriva lor înseamnă automat „agenturi” străine la Ceaușescu, „legionari” stipendiați din afară la Iliescu, „imperialiști” la un Nicolas Maduro etc. Toți au vorbit, în diverse situații, de lovituri de stat, de fiecare dată în spatele lor fiind străini. Fiindcă pe toți propriul popor îi iubește și tocmai de aceea sunt vizați de acțiuni ale dușmanilor din străinătate.

Mai mult, românii care se opun „marelui conducător”, dincolo de-a fi plătiți, sunt fie drogați, fie nebuni. Și avem și aici similitudini. Vă amintiți cum la „lovitura de stat” din iunie 1990, minerii „descopereau” la sediile PNL și PNȚCD tiparnițe de făcut dolari și droguri? Acum, alți „mineri”, deghizați în ziariști la Antena 3 și Luju.ro, au „descoperit” bani din afară și marijuana la #Rezist. Înainte de aceasta, Darius Vâlcov a descoperit că sunt și nebuni. Asta cu nebunia se utiliza la oponenții lui Ceaușescu.

Mai mult, pe linia altor dictatori, Dragnea a inventat și un dușman imaginar, numit statul paralel și ale lui protocoale. Un dușman pervers, venit din afară (Soros), care vrea să pună mâna pe bogățiile țării. Bogății pe care Livache le apără inclusiv cu prețul vieții, vezi și cazul celor patru asasini care au vrut să-l omoare la apus de soare. Da, e de râs, dar acesta e ultimul scenariu pe care liderul PSD îl vinde celor cărora le-au plecat neuronii de acasă și mulți îl și cred. Tocmai de aceea, pentru că luptă pe viață și pe moarte cu un dușman al poporului, are acum nevoie ca toate instituțiile statului să i se supună. Și a început cu Jandarmeria, Poliția, Inspecția Judiciară, DIICOT, CCR etc. Urmează SRI și Parchetul General, fiindcă DNA nu mai există, după cum chiar Dragnea a spus. Prin urmare, cu tot caraghioslâcul ei, plângerea penală a Jandarmeriei nu trebuie luată în râs, e mai mult decât gravă. În demența sa atotdistrugătoare, Dragnea nici n-a mai observat ce s-a întâmplat cu modelul său în viață, Viktor Orban, și Ungaria. Sau poate nici nu-i pasă.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

4 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

4 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

4 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

5 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

6 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

8 ore ago