Cultura

O lume încă așteaptă să fie construită. Hai să vezi cum, la Casa Isho

Fundația Art Encounters îi invită pe timișoreni la deschiderea noului său program expozițional în spațiul permanent de la Casa Isho. E o expoziție cu poveste, despre lumea în care trăim și felul în care ea ne conturează viețile.

Fundația Art Encounters vă așteaptă la deschiderea noului său program expozițional, pregătit pentru a asigura continuitatea bienalei Art Encounters și a programelor sale anterioare de susținere a scenei artistice din România. Expoziția „O lume încă așteaptă să fie construită” se deschide sâmbătă, 29 septembrie, la ora 18, la Casa Isho, pe Bd. Take Ionescu 46C. Artiștii ale căror lucrări vor putea fi admirate până pe 23 noiembrie, de luni până vineri, între orele 10 și 17, sunt Apparatus 22, Alex Bodea, Brassaï, Geta Brătescu, Mircea Cantor, Simion Cernica, Teodor Graur, Dan Mihălțianu, Alex Mirutziu, Nita Mocanu, Ciprian Mureșan, Ioana Nemeș, Andrei Pandele, Dan Perjovschi, Daniel Spoerri, Andra Ursuța, Gabriela Vanga. Pe durata expoziției, vor avea două evenimente inedite, precum lansarea cărții „The Book of Notebooks”, de Dan Perjvoschi, și un artist talk susținut de Mircea Cantor.

Expoziția de la Casa Isho reflectă modul în care artiștii simt și reinterpretează într-o manieră proprie contextul în care trăiesc, vorbind despre relațiile pe care le construim unii cu alții și cum reușim să ne facem vizibili și auziți. „Expoziția «O lume încă așteaptă să fie construită» marchează una dintre misiunile noastre pe termen lung, și anume crearea unei platforme de dialog pentru artiști din generații diferite și implicarea publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană”, spune Diana Marincu, director artistic al fundației. „Extindem activitatea Fundației Art Encounters, de la organizarea bienalei devenite între timp un reper pentru scena artei contemporane din țară, la un program permanent de expoziții și rezidențe artistice. Continuăm să construim o platformă dedicată dialogului conectând generații”, afirmă, la rândul lui, Ovidiu Șandor, președinte Fundația Art Encounters.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago