Economic

Planuri mari anti-beznă. E-Distribuție vrea investiții de 9,5 milioane de euro în Timiș

E-Distribuție Banat scoate la licitație un contract pe 3 ani, pentru lucrări de proiectare și realizare de rețele de medie și joasă tensiune, precum și pentru operațiuni de măsură și back-office în județele din vestul țării. În Timiș, suma alocată este de peste 9,5 milioane de euro.

Contractul care va avea o durată de 3 ani vizează județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara și are o valoare de până la 110 milioane de lei (aproximativ 23,7 milioane de euro). Firmele interesate pot depune oferte până la data de 4 octombrie. Contractul este împărțit în patru loturi, câte unul pentru fiecare județ. Pentru Timiș, valoarea maximă a lucrărilor de proiectare și execuție de instalații de medie și joasă tensiune, precum și de activități de măsură și back-office va fi de 37,29 milioane de lei. „Lucrările menţionate sunt parte a programului amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei privind protecția mediului”, transmit reprezentanții E-Distribuție.

Conform statisticilor oferite de furnizorul de distribuție electrică, în funcție de indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate in medie pe client), E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat sunt în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie din România, cu SAIDI de 185 minute, respectiv 259 de minute. Timișenii se plâng însă de desele pene de curent care le afectează locuințele și a căror durată, în unele cazuri, se întinde pe câteva ore. În toamna anului trecut, după furtuna care a devastat vestul României, zeci de localități din Timiș au rămas fără curent. E-Distribuție anunța, a doua zi după vijelie, că 28 de localități nu aveau energie electrică și a decis să aducă în zona Banatului 26 de echipe de intervenţie. „Problemele mari sunt cu repunerea sub tensiune a localităților. Am văzut la Enel că avea un tabel care spunea că sunt 28 de localități afectate. Nu știu ce înțeleg ei prin localități, că eu înțeleg fiecare sat. Sunt 154 de sate în Timiș care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător”, declara, la vremea respectivă, fostul premier Mihai Tudose.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 minute ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

49 de minute ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

4 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

4 ore ago