E-Distribuție Banat scoate la licitație un contract pe 3 ani, pentru lucrări de proiectare și realizare de rețele de medie și joasă tensiune, precum și pentru operațiuni de măsură și back-office în județele din vestul țării. În Timiș, suma alocată este de peste 9,5 milioane de euro.
Contractul care va avea o durată de 3 ani vizează județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara și are o valoare de până la 110 milioane de lei (aproximativ 23,7 milioane de euro). Firmele interesate pot depune oferte până la data de 4 octombrie. Contractul este împărțit în patru loturi, câte unul pentru fiecare județ. Pentru Timiș, valoarea maximă a lucrărilor de proiectare și execuție de instalații de medie și joasă tensiune, precum și de activități de măsură și back-office va fi de 37,29 milioane de lei. „Lucrările menţionate sunt parte a programului amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei privind protecția mediului”, transmit reprezentanții E-Distribuție.
Conform statisticilor oferite de furnizorul de distribuție electrică, în funcție de indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate in medie pe client), E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat sunt în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie din România, cu SAIDI de 185 minute, respectiv 259 de minute. Timișenii se plâng însă de desele pene de curent care le afectează locuințele și a căror durată, în unele cazuri, se întinde pe câteva ore. În toamna anului trecut, după furtuna care a devastat vestul României, zeci de localități din Timiș au rămas fără curent. E-Distribuție anunța, a doua zi după vijelie, că 28 de localități nu aveau energie electrică și a decis să aducă în zona Banatului 26 de echipe de intervenţie. „Problemele mari sunt cu repunerea sub tensiune a localităților. Am văzut la Enel că avea un tabel care spunea că sunt 28 de localități afectate. Nu știu ce înțeleg ei prin localități, că eu înțeleg fiecare sat. Sunt 154 de sate în Timiș care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător”, declara, la vremea respectivă, fostul premier Mihai Tudose.
Primarul Dominic Fritz afirmă că lucrările la spaţii verzi, înainte de-a ajunge edilul şef al…
Candidatul reptilienilor, cel care a făcut pacea intergalactică negociind cu extratereştrii la o cola cu…
Consiliul Județean Timiș va participa la proiectul Szeged – Timisoara Dream Railway, unul finanțat în…
Sulyok Tamás, președintele Ungariei, vizitează capitala Banatului pentru a participa la evenimentele de celebrare a…
Duminică, timișenii au demonstrat, încă o dată, forța democrației. Prin prezența lor au transmis un…
Declarațiile controversate ale lui Călin Georgescu, candidat surpriză la alegerile prezidențiale, continuă să stârnească reacții.…