Primăria Timişoara

Primăria vrea terenurile de tenis din Parcul Rozelor. Robu: Trebuie să le exploatăm la maximum

Primăria Timișoara vrea să preia, de la statul român, peste 17.000 metri pătrați din Parcul Rozelor. Este vorba despre terenurile de tenis administrate, în prezent, de Ministerul Tineretului și Sportului. Acolo ar urma să se facă „amenajări interesante de sport-agrement”.

Pe ordinea de zi a viitorului plen al CL Timișoara se va afla un proiect privind „trecerea din proprietatea Statului Român în proprietatea publică a Municipiului Timișoara a terenurilor aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv Municipal, situate în Parcul Rozelor”. Este vorba despre terenurile de tenis aflate la doi pași de primărie. „Terenurile au fost propuse pentru includerea în domeniul public al Municipiului Timișoara conform HCL 109/2012, HCL 361/2013, dar până în prezent nu a fost emisă nicio hotărâre de guvern (…) Consiliul Județean Timiș a solicitat (…) să le comunicăm dacă suntem de acord cu preluarea bunurilor pe care Clubul Sportiv Municipal Timișoara le are în administrare, inclusiv terenurile situate în Parcul Rozelor, având în vedere implementarea Strategiei generale de descentralizare aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 229/2017”, scrie în referatul proiectului.

Terenurile, trei la număr, sunt înscrise în CF și au, în total, o suprafață de 17.235 metri pătrați. „Menționăm că este necesară dezvoltarea urbanistică a zonei respective, prin valorificarea patrimoniului și promovarea unor obiective de interes public local”, mai notează Mihai Boncea, șeful Direcției Dotări, Terenuri și Clădiri Diverse Vest, respectiv Diana Rof, șef Birou Clădiri Terenuri II Vest, semnatarii referatului.

„Dorim să preluăm acele terenuri. Și acelea, și multe altele ale statului român stau nefolosite sau, în orice caz, folosite mult sub potențialul pe care îl au. M-aș bucura să se treacă odată la acea descentralizare despre care se tot vorbește, prin care s-ar transfera la administrațiile publice locale terenuri și clădiri ale statului român. Unele transferuri se pot face și către consiliile județene, dar eu cred că trebuie să se aibă în vedere și vocațiile fiecărei instituții. CJ are o misiune complexă privind dezvoltarea teritoriului, a județului, și mai puțin are și vocația și resurse să administreze clădiri și terenuri cu diverse scopuri”, a explicat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Întrebat dacă terenurile își vor păstra destinația actuală, edilul șef spune că, de principiu, aceasta este intenția municipalității. „O să facem amenajări foarte interesante acolo, de sport-agrement. Nu altceva, în niciun caz. Timișoara nu are o arenă de tenis de ținută. Sunt investițiile private, pe care le salut, dar la o anumită anvergură. Dacă luăm acel teren, o să amenajăm o arenă de tenis de nivel înalt. Acolo este teren mai mare (…) O să vedem, nu vă pot spune (ce facem exact acolo – n.r.) Trebuie să dăm specialiștilor să analizeze cât e de mare e terenul și ce se poate face. Vrem să-l exploatăm la maximum”, a completat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

6 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

7 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

8 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

11 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

12 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

13 ore ago