Ziaristu' de terasă

Un altfel de jurnal de pe frontul Statul polițienesc (PSD) – Statul paralel

În plin război al actualei Puteri cu „statul paralel”, Gabriela Firea, vicepreședinte PSD, spune cu subiect și predicat că DGIPI (serviciul secret al Ministerului de Interne) i-a supravegheat corespondența în favoarea ministrului Carmen Dan. Când zici Carmen Dan, zici și Dragnea, că prima, la fel ca și Coana Veorica, sunt doar prelungiri ale șefului tribului din Teleorman.

În aceeași perioadă, fostul președinte al PSD Victor Ponta spune că Liviu Dragnea are fotografii de la diverse întâlniri pe care le-a avut în teritoriu cu lideri social-democrați. Și sugerează că respectivele poze ar fi făcute de angajați ai Direcției Generale Anticorupție, structură specializată a Ministerului de Interne. Ăștia din DGA și DGPI din ce stat au făcut parte? Din statul polițienesc?

Eminența cu chelie a PSD, Codrin Ștefănescu, deja a înțeles de unde se trage războiul Dragnea – Firea. Fostul țucălar al lui VC Tudor observă că a aceasta a izbucnit taman „când PSD se bate cu rămăşiţele statului paralel”. (Un om normal ar citi „exact în momentul în care PSD mai are puțin și își subordonează Justiția”). De unde sugestia că și Firea a ajuns pe statul de plată al lui Soros.

În acest timp, un alt mare luptător cu statul paralel, „ievaluatorul” Tudorel Toader, în calitate de fost judecător la CCR, face „respectuoasa rugăminte” către președindele Uniunii Naționale a Notarilor Publici să întreprindă demersuri la ministrul Justiției pentru a-l numi notar. N-ați înțeles? Încă o dată. Tudorel Toader îl roagă pe șeful notarilor să facă demersuri la ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a-l numi pe fostul judecător al CCR Tudorel Toader într-un post de notar. Acum e clar?

Apropo de Toader și „statul paralel”, a intrat și el în gura lui Liviu Dragnea. Ocupat probabil cu notariatul, Toader a uitat să dea o ordonanță prin care masonul Lucian Netejoru să rămână interimar la șefia Inspecției Judiciare. O instituție care s-a transformat într-o ghioagă a PSD împotriva magistraților care mai cred în justiție independentă. Evident, într-o țară normală, un președinte de partid n-are nicio treabă care ține de CSM și Justiție. Dar trăim într-o țară normală?

Și tot cu „statul paraelel” o fi având legătură faptul că motivările sentințelor pentru tandemul Dragnea – Vâlcov întârzie ilegal cu lunile. Potrivit G4Media, cele două motivări nu sunt gata, deși primul a fost condamnat pe data de 21 iunie la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, iar al doilea, pe 8 februarie la opt ani cu executare. Ce spune legea? Motivările trebuie publicate în maximum 30 de zile de la sentințe. Chiar președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a dat ca termen pentru aceste motivări data de 1 septembrie. De ce sunt acestea importante? Fără ele nu pot demara procesele în apel. Or, interesul celor doi este să se tergiverseze acest lucru până dau o ordonanță de amnistie și grațiere. Așa, în ciuda „statului paralel”!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

54 de minute ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

59 de minute ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

O oră ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

2 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

4 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

6 ore ago