Ziaristu' de terasă

Robu și-a abandonat „copilul de suflet”. Cel puțin pe Facebook

Altădată un adevărat „clasic” al fotbalului românesc, un meci Poli – UTA aducea și peste 30.000 de spectatori pe Dan Păltinișanu/1 Mai. Chiar și anul trecut, în barajul pentru Liga I au fost în jur de 10.000 de oameni în tribune. Sâmbătă însă, doar câteva sute de spectatori și-au mai făcut curaj să urce în tribunele bătrânului stadion. Și asta, în pofida unui îndemn mobilizator pe Facebook al primarului Nicolae Robu, care chema oamenii la meci pentru a susține „adevărata echipă a comunității locale și județene”.

Timișorenii care au rezistat tentației de-a merge la meci n-au avut ce regreta. Pe teren a fost o singură echipă, cea condusă de Ionuț Popa (de ce-a fost dat afară de la Timișoara?). Arădenii puteau da chiar mai multe goluri, dar probabil n-au vrut să ducă scorul la cote mai mult decât umilitoare. În schimb, Poli n-a pus nicio problemă în atac, motiv pentru care unii spectatori mucaliți au cerut introducerea în teren a celui mai mare goleador pe care l-a dat Timișoara în ultimii ani. Exact, e vorba de spaima porților adverse, Lae Robu, cel care marchează meci de meci câte zece, 14 sau chiar 18 goluri. De menționat că meciul a avut loc a doua zi după marea sărbătoare de la club, odată cu obținerea insolvenței la tribunal.

Dincolo însă de umilința cu UTA și faptul că Poli a ajuns pe un loc retrogradabil, cu doar 4 puncte din cinci meciuri, sâmbătă am putut observa un gest aproape cu valoare de simbol. Astfel, la puțin timp după meci, Nicolae Robu a șters postarea de pe Facebook cu afișul partidei și îndemnul pentru timișoreni de-a veni la meci. Știind ce înseamnă Facebook-ul pentru primar, simbolistic putem spune că am asistat la abandonul propriei creații. Și încă într-unul dintre cele mai grele momente pentru club! Se știe, ACS Poli a fost creația lui Robu pe care a prezentat-o drept cea mai și cea mai: Cea Mai Poli Dintre Toate Poli. Fără bani, fără suporteri, cu un antrenor adus de la tineretul unei echipe de Liga a II-a, Poli chiar este într-o situație tragică. Dacă s-a ajuns ca și creatorul ei s-o abandoneze la greu, lucrurile sunt cu atât mai grave. Singura discuție este acum câte etape va mai rezista în campionat CMPDTP. Prinde pauza de iarnă sau nu?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago