Primăria Timișoara va plăti aproape 9.000 de euro pentru documentațiile celor 7 fântâni din sensurile giratorii. Ultima licitație a fost adjudecată de firma din Cluj care trebuie să facă și proiectul pentru fântâna muzicală promisă din 2012.
În 2012, după ce a câștigat primul mandat de primar, Nicolae Robu anunța că vrea să construiască pe Bega o fântână cu muzică și jocuri de lumini. Între timp, s-a renunțat la ideea unui amplasament pe Bega, a fost avut în vedere apoi Parcul Botanic, soluție care a căzut și ea, iar acum se caută un alt loc. În toamna lui 2017 însă, PMT a atribuit contractul pentru „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma maximă pusă la bătaie era de 148.750 de lei, cu tot cu TVA, dar lucrarea a fost adjudecată de firma clujeană Aqua Design, cu subcontractantul P.S.V. Multiline SRL, din comuna Valea Mare Pravăț, județul Argeș, la un preț de 53.550 lei, cu tot cu TVA. În 30 de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, toată documentația trebuia predată beneficiarului. Dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu încă nu e clar, pentru că PMT nu a comunicat nimic oficial pe această temă.
Sunt certe însă două lucruri: că nu se știe unde se va construi și nici cât ar putea costa fântâna muzicală mult dorită de primarul Nicolae Robu, care avea alocată în buget suma de cel mult 4 milioame de euro, și că în mai multe sensuri giratorii din oraș vor „răsări” fântâni ornamentale. În luna mai, PMT a scos la licitație pe „servicii de proiectare (SF)” pentru fântânile din sensurile giratorii din Piața Bălcescu, Piața Iuliu Maniu, Praktiker, Selgros și Calea Lipovei. Costurile erau estimate la 7.140 lei, adică puțin peste 1.500 de euro, per bucată, mai puțin pentru Piața Bălcescu, unde suma era estimată la 11.424 lei, adică aproximativ 2.500 de euro. Toate cele șase proiecte au fost adjudecate de SC Fountain Design SRL, o firmă din Zalău. Pentru „servicii de proiectare în vederea elaborării documentației tehnico-economice, respectiv întocmire studiu de fezabilitate”, pentru fântânile din Piața Iuliu Maniu, Calea Lipovei (Armoniei cu II de la Brad), Praktiker (Bd. Antenei) și Selgros (Calea Aradului), primăria va plăti câte 6.307 lei, cu tot cu TVA, iar pentru cea din Piața Bălcescu, prețul este de 10.055 lei, cu tot cu TVA.
Credeți că noi am inventat fântânile? Le facem pentru că, pe de o parte, contribuie la un aspect mai frumos al zonei și, pe de altă parte, curăță aerul de praf. Aduc o contribuție la purificarea aerului. Nu m-am inspirat de undeva anume, am văzut în nenumărate orașe fântâni în sensuri giratorii.
Primarul Nicolae Robu
Ultima licitație, cea pentru fântâna din sensul giratoriu de la Galeria 1, și-a aflat și ea câștigătorul. Este vorba despre o mai veche cunoștință a PMT, firma clujeană Aqua Design. Prețul estimat era tot de 7.140 lei, cu tot cu TVA, lucrarea fiind adjudecată însă cu 5.831 lei, cu aproximativ 500 de lei mai puțin decât în cazul celorlalte fântâni similare. Una peste alta, Primăria Timișoara va plăti doar pentru documentațiile de la aceste fântâni exact 41.114 lei, adică aproape 8.900 de euro. Fântânile vor avea diametre de 20, 30 sau 40 metri, în funcție de amplasament. Cea din Piața Bălcescu nu are precizată o dimensiune anume. Pentru toate „se propune execuția unei fântâni ornamentale, care va avea un bazin parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior (…) sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi de apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dinamic show controler, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”.
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…
Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autoturism pe DN 6,…