Social

Acasă în Banat. Hai să ajuți o femeie din Timiș care riscă să petreacă iarna în frig și întuneric / FOTO

Alții nu sunt la fel de norocoși ca și noi. Alții nu au câte avem noi. Nu au căldură în case și nici pe cineva care să le spună „bună dimineața”. Noi, norocoșii, putem pune mână de la mână și putem ajuta o femeie din Timiș să nu-și petreacă iarna în frig și întuneric. Cum? E simplu!

Asociația Acasă în Banat vă cheamă să puneți umărul la renovarea casei Florentinei Irimescu din Bucovăț. Florentina e o femeie harnică și îngrijită, în vârsă de 42 de ani. Nu are însă carte, iar soarta n-a cruțat-o deloc. Soțul i-a murit în urmă cu șase ani, copiii au plecat la casele lor, iar ei îi este mai greu ca niciodată. Este epileptică și, din cauza bolii, nu poate decât să lucreze cu ziua în sat, ca să câștige un ban în plus pe lângă indemnizația de handicap de 375 de lei.

„Când am fost contactați de biroul social din Primăria Bucovăț, nu ne-a venit să credem în ce condiții stă: fără geamuri, fără curent, fără apă. Împreună cu Lavinia Meda, de la Primăria Bucovăț, am hotărât să facem ceva. Credem că Florentina merită o nouă șansă. Înainte de toate vrem să-i forăm o fântână, ca să nu mai fi nevoită să se roage de vecini pentru o găleată cu apă. Apoi, o racordăm la curent. Lavinia a ajutat-o să întocmească documentația și a făcut o chetă prin care a strâns banii necesari pentru a plăti lucrarea. Dacă avem noroc, va avea curent săptămâna viitoare!”, transmit reprezentanții asociației Acasă în Banat.

Căsuța în care locuiește este a ei, însă se degradează pe zi ce trece. Îi este teamă că odată cu ploile, va veni și sfârșitul, pentru că tavanul va cădea peste ea. Sâmbătă, 20 octombrie, voluntarii și reprezentanții Acasă în Banat vor renova casa Florentinei. „Reparăm pereții, tencuim, văruim. Montăm ferestre și schimbăm ușa. Demolăm soba și montăm una nouă. Instalăm sistemul electric și o ajutăm să se doteze cu un frigider și un televizor. Apoi construim un șopru pentru lemne și reamenajăm bucătăria de vară. În fine, vom construi o cărare de la poartă la casă, vom amenajăm curtea cu flori și câțiva pomi fructiferi”, transmit cei de la asociație.

Este nevoie de materiale, iar mai multe amănunte găsiți aici. Donații în bani se pot face către: Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, adresă: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin.

Donații în LEI:

RO58BPOS36821486626RON02

Donații în EURO:

RO20BPOS36821486626EUR01

PayPal: radutrifan@gmail.com

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

5 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

5 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

6 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

7 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

7 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

10 ore ago