Primăria Timişoara

Administratorul public Robert Kristof s-a ales cu plângere penală după festivalul care a scos din minți Calea Șagului, Steaua și Freidorf

Activistul civic Cristian Brâncovan i-a făcut plângere penală city managerului Robert Kristof, care a autorizat desfășurarea, până la ora 6 dimineața, a unui festival din parcarea mallului din Calea Șagului. Oamenii din zonă au reclamat gălăgia, dar li s-a spus că manifestarea este autorizată de PMT.

VestFest, festivalul care i-a scos din minți pe timișorenii care locuiesc în Calea Șagului, Freidorf sau Steaua, avea autorizație de la primărie, de la Comisia de avizare a adunărilor publice, condusă de administratorul public Robert Kristof. Aceasta permitea distracția până la ora 6 a dimineții, în cortul amplasat în parcarea centrului comercial. Mii de oameni, neplătitori de bilete și nedoritori de entertainment, au avut parte de concerte aproape în sufragerie, pe la ore mici ale dimineții. Cei care au reclamat hărmălaia la poliție, și n-au fost puțini, pentru că destui și-au relatat experiențele pe rețelele de socializare, au primit aceeași explicație: există autorizație.

Cristi Brâncovan a decis să nu lase lucrurile așa. „Am formulat plângere penală împotriva administratorului public al Primăriei, pentru abuz in serviciu, după ce acesta a autorizat tulburarea liniștii publice în Calea Șagului, Steaua și Dâmbovița, până dimineață la ora 6, în nopțile de joi, vineri și sâmbătă, cu încălcarea articolului 2 al Legii adunarilor publice 60/91, ce specifică în mod clar că adunările publice nu pot continua după ora 23. Existând această autorizație, acordată ilegal, nicio autoritate de ordine publică nu a intervenit în sprijinul cetățenilor ce au reclamat deranjul”, spune activistul civic. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Tot Brâncovan spune că există și alte legături între Robert Kristof și organizatorii evenimentului, Asociația Festivaluri pentru Tineri. „Am constatat că pagina web a festivalului este inregistrată tocmai de către administratorul public, prin firma la care este acționar unic (…) Asociația organizatoare, ce e formată din prieteni ai administratorului public, a beneficiat de finanțări nerambursabile, de la Primărie, în valoare de 100.000 de lei, pentru organizarea festivalului de anul trecut, și acum urmează să incaseze alți 159.200 de lei pentru acest festival”, mai spune activistul civic.

Brâncovan are și un mesaj pentru primarul Nicolae Robu. „Îl somez pe primar să renunțe la a mai își delega propriile atribuții unor oameni cu alte interese decât cele legale și îl avertizez că, dacă se urmărește transformarea zonei mallului din Sagului într-o zonă de distracție nocturnă în aer liber, o să coalizez toți cetățenii afectați impotriva dânsului”, a mai precizat acesta.

De cealaltă parte, Kristof spune că legea nu poate restrânge activitățile desfăurate pe proprietăți private, acesta fiind și cazul VestFest. „Este domeniu privat. Legea se referă la domeniul public. Dacă gălăgia persistă, te poate opri poliția. Autorizația de la primărie este pentru desfășurarea evenimentului. Ea nu te exonerează de alte obligații legale. Avizul este dat cu respectarea limitelor de sonorizare, conform legii. Parcarea mallului este parcare privată, nu este publică, și, ca atare, nu se poate restrânge desfășurarea unei activități”, a declarat, pentru deBanat.ro, city managerul.

Administratorul public al Timișoarei susține și că firma sa nu mai există. „La VestFest, firma mea a făcut atunci site-ul, la prima ediție. L-am predat acum doi ani și sunt alții care se ocupă de el. Acesta era obiectul de activitate al firmei mele. Când am făcut site-ul, eram în activitate privată. Eram consilier local și trebuie să mai am un venit pe lângă indemnizația de 700 de lei pe lună. Firma este închisă din luna iulie, este radiată fiscal, se poate verifica peste tot”, a conchis Kristof.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

O oră ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

O oră ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

17 ore ago