Sport

Agroland, gata de debutul în noul sezon. Cu o campioană mondială în lot

UVT Agroland începe sâmbătă cel mai interesant sezon din istoria voleiului feminin timișorean. Echipa debutează pe teren propriu în Divizia A1, în compania formației “U” NTT Data Cluj.

Înaintea partidei din 27 octombrie, de la sala „Constantin Jude”, antrenorul Bogdan Paul a prefațat lupta din acest sezon al Diviziei A1. Chiar dacă Penicilina Iași a fost exclusă din campionat, iar la startul stagiunii 2018-2019 rămân doar nouă echipe, lupta din Divizia A1 va fi mult mai echilibrată decât în sezoanele precedente.

„Cred că va fi cel mai echilibrat sezon din ultimii cinci-șase ani. Chiar dacă vor fi doar nouă echipe, după excluderea Penicilinei Iași, valoric vorbind, meciurile vor fi la un nivel mult mai ridicat decât în anii trecuți. Este o infuzie de jucătoare străine de valoare în acest campionat. Este o echilibrare a distribuției jucătoarelor românce de valoare către aproape toate echipele din campionat. Astfel, lupta pentru accederea în play-off va fi dură. Acesta este și considerentul pentru care spun că vom avea un campionat puternic”, a spus antrenorul Bogdan Paul.

Paul a vorbit și despre omogenizarea lotului, proces îngreunat de accidentarea centrului Andreea Petra, dar și de prezența la Campionatul Mondial a liberoului Teodora Pusic.

„Din păcate, avem și o jucătoare accidentată. Sudarea echipei are legătură cu toate componentele echipei. Noi am început pregătirea fără Andreea Petra, care a suferit o accidentare despre care credeam că este ușoară, la lotul național. S-a dovedit că accidentarea a fost mult mai serioasă, astfel încât Andreea Petra este în continuare indisponibilă. Teodora Pusic va efectua primul antrenament vineri dimineață, cu o zi înainte de meci. Este un risc pe care ni l-am asumat. Știam că va face parte din lotul de 14 al Serbiei pentru Campionatul Mondial și știam că Serbia are premisele necesare să ajungă măcar în Final 6, uite că a și câștigat Campionatul Mondial. În momentul în care lucrezi cu jucătoare de lot național, există riscuri”, a mai spus tehnicianul echipei.

Partida UVT Agroland Timișoara – “U” NTT Data Cluj este programată sâmbătă, 27 octombrie, la ora 19, la sala „Constantin Jude”. Accesul spectatorilor este gratuit.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

18 minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

32 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

36 de minute ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

39 de minute ago

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

O oră ago