Social

Ca de la infractor la infractor: Dan Voiculescu dă ordin, Liviu Dragnea execută. Media independentă, în pericol

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va cere guvernului un proiect de lege privind modul de finanțare a publicațiilor online. Declarația lui Dragnea vine după ce fostul pușcăriaș Dan Voiculescu i-a cerut expres acest lucru.

Dan Voiculescu, fondatorul Antena 3, a cerut, duminică, serviciilor secrete și guvernului să investigheze finanțarea mai multor site-uri. Toate publicațiile enumerate de fostul turnător dovedit la Securitate au un numitor comun: nu aduc osanale la adresa lui Liviu Drgnea și PSD. Voiculescu a cerut, de asemenea, actualei puteri PSD-ALDE „acțiuni concrete” împotriva unor presupuse pericole venite din partea acestui „grup ocult”. Fostul pușcăriaș susține că aceste publicații ar fi beneficiat în ultima perioadă de „o infuzie de capital substanțial” și că ar fi „susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi”. El aduce în sprijinul afirmațiilor sale creșterea audienței la publicațiile acuzate că ar face parte din acest grup: G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes.

„Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu și știu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni și a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparență, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă. Să facă (guvernul – n.red.) un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbește că sunt firme acoperite? Dacă sunt mișcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?”, a declarat Liviu Dragnea duminică la RTV, ca răspuns la Voiculescu. Președintele PSD are o condamnare definitivă în dosarul Referendum și o condamnare la trei ani și jumătate cu executare în primă instanță în dosarul „bani de la orfani pentru PSD”. În schimb, Dan Voiculescu este eliberat anticipat din închisoare după ce a fost condamnat la zece ani pentru fapte de corupție.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago