Timp liber

Cercuri de muzică și dansuri, la Școala Populară de Artă din Timișoara

A început un nou an de studiu la Școala de Arte Timișoara, unde talentul și pasiunea se pot trasforma, cu multă muncă, în cariere artistice. Sunt nu mai puțin de 24 de specializări, cărora li se adaugă cercurile de muzică și dansuri.

Timișorenii pasionați de dansuri populare care vor să ajungă pe scenă alături de nume mari ale folclorului bănățean se pot înscrie la cercurile de muzică și dansuri populare. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează două grupe de dansuri populare adresate copiilor și tinerilor. Începând cu 6 octombrie, în fiecare sâmbătă, între orele 10 și 12, are loc cercul de dansuri populare „Banatul junior”, coordonat de maeștrii coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu. Acesta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, iar taxa este de 30 de lei pe lună. Cercul de dansuri populare Ansamblul Banatul Tineret se desfășoară în fiecare marți și joi, între orele 18 și 20, fiind acceptați tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Cercul de dansuri este coordonat de coregrafii Brândușa și Nicolae Stănescu iar participarea este gratuită.

Copii talentați cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani pot învăța și ei la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș tainele dansului și ale muzicii. Cercul de muzică ușoară „Next Star”,, coordonat de Georgiana Necşa, absolventă a Facultății de Muzică din Timișoara, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, iar taxa de participare este de 30 de lei pe lună. Cursurile au loc în fiecare joi, de la ora 18. Cercul de muzică populară pentru copii „Steluţe bănăţene” este coordonat de Iasmina Iova, o recunoscută interpretă de muzică populară. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, taxa este de 30 de lei pe lună, iar cursurile au loc în fiecare marți, de la ora 17.

Formaţia de dansuri „Flori bănăţene”, coordonată de coregraful Menuța Rif, dansator profesionist în Ansamblul Banatul, se adresează copiilor cu vârste între 6 și 14 ani. Taxa este de 30 lei pe lună, iar cursul va avea loc în fiecare vineri, între orele 17 și 19. Formaţia de dansuri „Mlădiţe bănăţene”,coordonat de coregrafa Manuela Dumbravă, dansatoare profesionistă în Ansamblul Banatul, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, taxa de participare este de 30 lei pe lună, iar cursurile au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 9,30. Școala de Arte din Timișoara funcționează la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu, nr. 1.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

8 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

9 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

11 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

14 ore ago