Social

Încep înscrierile la Timotion. Cel mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din vestul României caută proiecte

Încep pregătirile pentru o nouă ediție a celui mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din vestul României. S-au deschis înscrierile la Timotion, competiție care, în 2018, a adunat un sfert de milion de lei din donații.

Timotion, Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Club Sportiv Alergotura au anunțat că, de la 1 octombrie, se pot depune proiecte, iar organizațiile și grupurile de inițiativă care au idei de proiecte pot beneficia de colectare de fonduri la ediția din 2019 a competiției. Cei interesați trebuie să se încadreze în termenul limită 9 noiembrie, urmând să fie selectate pentru finanțare din donații 20 de proiecte. „Încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă să fie cât mai creative în construcția proiectelor și să aibă în vedere misiunea comună pe care ne-o asumăm. Să combatem, într-un fel sau altul, indiferența, ignoranța, inegalitatea de șanse, discriminarea sau izolarea anumitor categorii de persoane”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Vor fi luate în considerare proiectele de sănătate sau culturale, cele de revitalizare turistică sau organizarea unor programe care să încurajeze integrarea, colaborarea, spiritul civic, respectul față de mediu, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice. Pot depunde proiecte organizațiile din Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Ghidul Solicitantului și formularul de înscriere împreună cu mai multe detalii sunt disponibile aici. În 14 decembrie vor fi anunțate cele 20 de proiecte selectate, urmând să înceapă campaniile de colectare de fonduri. Aproximativ 250.000 de lei s-au colectat din donațiile alergătorilor, publicului și companiilor la ediția din 2018.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

48 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago